- 1 citrom leve
- 8 dkg kókuszolaj
- 1 citrom héja lereszelve
- 2 db M-es tojás
- 3 dkg eritrit
- 1 rúd vanília magjai
- 13 dkg Szafi Fitt süteményliszt
- 2 ek. darált mák
A citromlevet összeöntjük a kókuszolaj felével.
A kókuszolaj másik felét egy kézi mixer segítségével habosra keverjük az eritrittel, a tojásokkal és a reszelt citromhéjjal.
Hozzáadjuk a vaníliát.
A két keveréket összeöntjük, beleszitáljuk a lisztet, valamint a mákot és fakanállal alaposan elkeverjük.
Egy órán át hűtőben pihentetjük.
Két gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőlappal, a sütőt pedig előmelegítjük 180 Celsius – fokra.
A tésztából dió nagyságú darabokat csípünk, golyókat formázunk belőle, és jó szellősen a tepsikbe pakolgatjuk.
Azért kell a két tepsi és a szellős pakolgatás, mert szét fognak folyni és így nem érnek majd össze, hanem szép, egyenletes tallérok maradnak.
25 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük őket.
A megadott mennyiségből 18 darab lett.
Két – háromnaposan a legfinomabbak.
ELKÉSZÍTÉS Kapcsoljuk be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazzuk ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeljük le, fahéjas cukorral szórjuk meg, majd hagyjuk ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy bögrébe, megszórjuk a cukorral, majd öntünk rá negyed bögre langyos tejet, és felfuttatjuk. 2. Ezután a tészta többi hozzávalójával együtt kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. A croissant-t/kiflit vágjuk karikákra, a nagyobb karikákat félbe. Tegyük őket egy 20x20 centis jénaiba/sütőtálba. Szórjuk a tetejükre a megmoso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással habbá verjük, hozzáadjuk a vizet, lisztet és a sütőport. A rózsaszín tésztánál a tojáshoz és a cukorhoz hozzáadjuk az ételfestéket, habbá verjük, és ezután kerü...
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: Közepes