500 g búzaliszt (BL55)
12 g sütőpor
150 g porcukor
250 g vaj
3 db tojássárgája
1 db citrom leve
A diós töltelékhez:
3 db tojásfehérje
1 csipet só
150 g porcukor
250 g dió (darált)
1 db citrom reszelt héja
2
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük, míg elkészítjük a diós habot.
[Finom rácsos süti recept] [Finom rácsos süti recept]
3
A tojások fehérjét a csipet sóval felverjük, mikor félig kész, hozzáadjuk a cukrot, és fényesre, keményre verjük. A dióhoz adjuk a citrom reszelt héját, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a cukros habbal.
[Finom rácsos süti recept] [Finom rácsos süti recept]
4
A tésztát kettévesszük, az egyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy nagyobb, kb 30x35 cm-es tepsibe terítjük, eligazítjuk, a felesleges széleket levágjuk. A tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, erre simítjuk a diós habot.
[Finom rácsos süti recept] [Finom rácsos süti recept] [Finom rácsos süti recept] [Finom rácsos süti recept]
5
A másik cipóból rudakat sodrunk, ezekből rácsot készítünk a diós hab tetejére. A rácsot tojással lekenjük. Előmelegített, 180 C fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
[Finom rácsos süti recept] [Finom rácsos süti recept]
6
Ha kihűlt szeleteljük, tetejét porcukorral meghintjük és tálaljuk.
[Finom rácsos süti recept]
Kate
A háztartási keksz felét ledaráljuk, felét kisebb darabokra összetörjük. A vizet egy lábasba öntjük, beletesszük a porcukrot, kakaót, margarint, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját nagyon habosra keverjük a cukorral, majd legalább 10 percig keverjük a vízzel meg a szódabikarbónával. Ezután tesszük bele felváltva a lisztet meg a tojások kemé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a darált dióval, a rummal (én 1 evőkanál rumaromát tettem bele), a reszelt citromhéjjal, és a csipetnyi sóval. Ha szükséges, egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, nyújtjuk, megtöltjük és sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű