500 g búzaliszt (BL55)
12 g sütőpor
150 g porcukor
250 g vaj
3 db tojássárgája
1 db citrom leve
A diós töltelékhez:
3 db tojásfehérje
1 csipet só
150 g porcukor
250 g dió (darált)
1 db citrom reszelt héja
2
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük, míg elkészítjük a diós habot.
[Finom rácsos süti recept] [Finom rácsos süti recept]
3
A tojások fehérjét a csipet sóval felverjük, mikor félig kész, hozzáadjuk a cukrot, és fényesre, keményre verjük. A dióhoz adjuk a citrom reszelt héját, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a cukros habbal.
[Finom rácsos süti recept] [Finom rácsos süti recept]
4
A tésztát kettévesszük, az egyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy nagyobb, kb 30x35 cm-es tepsibe terítjük, eligazítjuk, a felesleges széleket levágjuk. A tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, erre simítjuk a diós habot.
[Finom rácsos süti recept] [Finom rácsos süti recept] [Finom rácsos süti recept] [Finom rácsos süti recept]
5
A másik cipóból rudakat sodrunk, ezekből rácsot készítünk a diós hab tetejére. A rácsot tojással lekenjük. Előmelegített, 180 C fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
[Finom rácsos süti recept] [Finom rácsos süti recept]
6
Ha kihűlt szeleteljük, tetejét porcukorral meghintjük és tálaljuk.
[Finom rácsos süti recept]
Kate
Az egészet elkevered és jó fajta serpenyőn kisütögeted. A serpenyő ne legyen túl forró, közepesen vagy alacson hőfokon kell tartani, fél merőkanálnyit kell a serpenyő közepére ten...
Elkészítési idő: 30 percA tészta elkészítése: A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsiben vagy tepsi hátulján ( kb. 32 * 24 cm ) sü...
Elkészítési idő:A száraz hozzávalókat összekeverem , majd hozzáadom a többi hozzávalót . Összekeverem és kanállal belerakosgatom a formába. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm . Bármil...
Elkészítési idő: