25 dkg finomliszt
25 dkg túró
5 ek olaj
fél dl tej
10 dkg porcukor
1 csipet só
fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
3 ek holland kakaópor
5 ek porcukor
A tészta kenéséhez:
3 ek olvasztott vaj
A tálaláshoz:
1 ek porcukor
A túrót és a porcukrot egy tálba tesszük és robotgéppel krémesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat. Végül a lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval.
Ezt is a túróhoz adjuk, de már kézzel a túróhoz keverjük, összegyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát (kb. 5 mm vastagságúra) és az olvasztott vajjal megkenjük.
A kakaót elkeverjük a porcukorral és a vajas tésztára szitáljuk. Feltekerjük és kb. 2 cm széles szeleteket, csigákat vágunk belőle. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk.
A csigákat a sütőpapírra sorakoztatjuk, és kb. 10-15 percig sütjük a légkeveréses sütőben. (Hagyományos sütőben pár perccel tovább tart!)
Figyelni kell a sütési időre, mert nem jó, ha túl pirosra sütjük, akkor szárazabb lehet a végeredmény és akkor finom igazán, ha még puha marad. Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.
A tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadunk minden további alapanyagot. A citrom héját belereszeljük, fél citrom levét a masszába facsarunk. 180 fokos sütőben 25 -30 percig sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű tepsit 5 dkg vajjal kikenünk. Tényleg kell ennyi vaj a tepsi kikenéséhez, ne vékonyan kenjük. Ezután egyszerű dolgunk van. A lisztet összekeverjük a cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett, aprá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a tésztát. A vajat a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kakaót, a rumot, a darált diót és a lisztet. Tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolunk és e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű