A tésztához (18 db)
15 dkg finomliszt
8 dkg rétesliszt
20 dkg margarin
18 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé (70 %-os)
6 dkg cukrozatlan kakaópor
3 dl tej
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál vaníliaaroma
A krémhez
1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
6 ek cukor
16 dkg margarin
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 csepp ételfesték (sárga, zselés)
5 dkg aszalt szilva
5 dkg mazsola
20 ml vodka
A csokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit.
Először a folyékony alapanyagokat keverjük el, ezután pedig a száraz hozzávalókkal sima tésztává dolgozzuk össze egy habverő segítségével.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és a szilikonos sütőformában egyenletesen elosztott adagokat 20-22 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a muffin, a pudingot elkészítjük a szokásos módon, csak kevesebb tejjel, azaz 4 dl-el.
Miután elkészült, ízesítjük vanília aromával, kihűtjük, végül felhabosított margarinnal elkeverjük, és megszínezzük minimális ételfestékkel.
Kevés vodkába áztatott és apróra vágott aszalt szilvával, mazsolával fokozzuk, végül a félbevágott muffinokat megtöltjük a krémmel.
Kihűtjük, és ezt követően fogyasztható.
sütési hőfok: 170°C
Zpracovat těsto a nechat 24hod odležet. Poté rozválet na tenký plát a krájet proužky 3cm tlusté a asi 20cm dlouhé. Natočit na kremrolové trubičky , potřít žloutkem a upéct. Sníh -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a baracklekvárt és a rumaromát egy tálba mérjük, majd jól összedolgozzuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, végül beleszórjuk a kó...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tejet kis lábasban meglangyosítom. Elkeverem benne a kristálycukrot. Belemorzsolom a friss élesztőt. Rászórok 1 ek lisztet és hagyom felfutni 10-15 percig. Kimérem és átszitálom...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű