A tésztához (18 db)
15 dkg finomliszt
8 dkg rétesliszt
20 dkg margarin
18 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé (70 %-os)
6 dkg cukrozatlan kakaópor
3 dl tej
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál vaníliaaroma
A krémhez
1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
6 ek cukor
16 dkg margarin
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 csepp ételfesték (sárga, zselés)
5 dkg aszalt szilva
5 dkg mazsola
20 ml vodka
A csokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit.
Először a folyékony alapanyagokat keverjük el, ezután pedig a száraz hozzávalókkal sima tésztává dolgozzuk össze egy habverő segítségével.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és a szilikonos sütőformában egyenletesen elosztott adagokat 20-22 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a muffin, a pudingot elkészítjük a szokásos módon, csak kevesebb tejjel, azaz 4 dl-el.
Miután elkészült, ízesítjük vanília aromával, kihűtjük, végül felhabosított margarinnal elkeverjük, és megszínezzük minimális ételfestékkel.
Kevés vodkába áztatott és apróra vágott aszalt szilvával, mazsolával fokozzuk, végül a félbevágott muffinokat megtöltjük a krémmel.
Kihűtjük, és ezt követően fogyasztható.
sütési hőfok: 170°C
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő: 15 min Nehézség: KönnyűTészta: 2 csomag gesztenyemasszát össze dolgozunk 25 dkg darált keksszel, 10 dkg rámával, majd egy (1) cm vastagra kinyújtjuk. Krém: 9 dl tejben megfőzünk három csomag vaníliás pu...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz alsó réteghez a lisztet, a cukrot, a vajat és a tojást összegyúrjuk, és a tésztát kinyújtjuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt megsütjük. A kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük egy tálba a lisztet, porcukort, és a kakaóport, majd egy másik tálba szitáljuk át. 2 Miután már csomó mentes, hozzá önthetjük a tejet, és az olajat. 3 Ezután törjük bele...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű