Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
200 g liszt
70 g zsír
60 g porcukor
egy rúd vanília magjai
1 kk. sütőpor
2 tojássárgája
kb. 1 púpos ek. tejföl
kb. 100 g savanykás lekvár ízlés szerint (nálam fűszeres szilvalekvár és eper-rebarbara lekvár)
1. Az omlós tésztához a lisztet, a lisztet, sütőport, a porcukrot, a vanília magjait és a zsírt összemorzsoljuk. Hozzágyúrjuk a tojássárgákat, majd annyi tejfölt, hogy a tészta szépen összeálljon.
2. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és köröket szaggatunk ki belőle. Minden második kör közepét kilyukasztjuk tetszőleges mintával.
3. A kiszaggatott linzertésztát sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 7-8 perc alatt megsütjük. Amikor a széle épphogy barnulni kezd, akkor már jó a linzer.
4. A linzereket hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges lekvárral összeragasztjuk. Légmentesen záró dobozban sokáig friss marad.
Ha a diós tetejű változatot szeretik, akkor sütés előtt kenjék le a lyukas darabokat tojással, és szórják meg apróra vágott dióval.
Összekeverjük a hozzávalókat, ha a massza túl híg keverünk még hozzá kekszet. Diónyi golyókat formálunk csokiba belemártjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tészta hozzávalóit ( kivétel a Liszt )összeforraljuk -ha forr lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet majd jól összedolgozzuk -ha kihült kézzel hozzátudunk nyúlni 4 részre os...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KözepesFelfőzzük a pudigport és a kétféle cukrot a tejjel, majd belekeverjük a margarint. A kekszet lerakjuk egy sorba, majd ráöntjük a pudingos krémet. Mikor egy kicsit kihűlt, ráke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet. 2. Muffin kapszlikkal bélelt muffin formá/kba kanalazzuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű