Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 db egész tojás
1 csomag szalakáli.
Töltelék:
2 csomag túró (negyed kilós)
30 dkg ráma
25 dkg porcukor
1 csomag vaniliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 csomag vanilia ízű Aranka krémpor.
tésztából
2 lapot sütni a tepsi hátán (gáz tepsi).
töltelék
Habosra kikeverni és a két lap közzé tölteni, hidegre tenni, másnap szeletelni (keskeny, téglalap), a tetejét porcukorral bőven megszórni.
Az alapanyagokból tésztát gyúrunk. Golyókat formázunk, villával megnyomkodjuk a tetejét és 180°-os sütőben megsütjük. Világos színű maradjon a vaníliás tészta. A fele tésztába kaka...
Elkészítési idő: 20-30 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük.Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük letak...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tészta alapanyagait összegyúrom, elnyújtom. Pogácsa szaggatóval kiszúrom, és a tepsi hátulján megsütöm. 2 darabot összeragasztok lekvárral, és a csokimázba mártom. Rácson hagyom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. 3. A fehérjét kemény habbá verjük. 4. A sárgáját és a cukrokat összekeverjük, majd hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű