- 1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 bögre zabkorpa
- kevés fahéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 evőkanál kókusz olaj
- 2 evőkanál méz
Így készítheted el: Egy nagy tálban alaposan keverd össze a száraz hozzávalókat, add hozzá az olajat, a mézet és szükség szerint egy kis vizet, hogy gyúrható masszává álljon össze. A tésztát pihentesd fél napig, majd nyújtsd fél centi vastagságúra, és szaggass belőle Mézi figurákat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7 perc alatt el is készül, de a legjobb, ha figyeled, hogy mikor kezd barnulni a széle.
Extra tipp: a cukormentes mézeskalács tökéletes kísérője lesz az isteni fűszeres forró csokidnak!
1. Az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral alaposan kikeverjük. 2. Hozzáadjuk az olajat, majd a tejet, végül a sütőporos lisztet is, és az egészet csomómentesre keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elkeverjük a szalakálit, a sütőport és a citromhéjat. A margarint habosra keverjük a porcukorral és egyenként a tojásokkal, majd a liszttel. A húsdarálóra felszereljü...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tejet felforraljuk, majd takarékra vesszük alatta a gázt, és kisebb adagokban, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a búzadarát, és tejbegrízt főzünk belőle. Folyton kava...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű