- 1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 bögre zabkorpa
- kevés fahéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 evőkanál kókusz olaj
- 2 evőkanál méz
Így készítheted el: Egy nagy tálban alaposan keverd össze a száraz hozzávalókat, add hozzá az olajat, a mézet és szükség szerint egy kis vizet, hogy gyúrható masszává álljon össze. A tésztát pihentesd fél napig, majd nyújtsd fél centi vastagságúra, és szaggass belőle Mézi figurákat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7 perc alatt el is készül, de a legjobb, ha figyeled, hogy mikor kezd barnulni a széle.
Extra tipp: a cukormentes mézeskalács tökéletes kísérője lesz az isteni fűszeres forró csokidnak!
Vajat a liszttel elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot, sütőport. Kikeverem a tojásokat. Összegyúrom, végül a csokit összevágva keverem hozzá. Olajos kézzel formázom meg. Sütési idő:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a margarinnal. Tészta: A vizet, zsart és a sót összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a liszt...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű(Ha nincs mandulaliszted darálj át a szükséges gramm helyett mákot, diót, mandulát, vagy mogyorót a porcukorral és szitáld együtt át! 8,5 dkg átszitált mandulaliszt + 8,5 dkg p...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Közepes1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. 2. Ezután v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű