50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 dl tejföl
2 tojássárgája
sárgabaracklekvár
a kenéshez olvasztott margarin vagy zsír
Forrás: http://webcukraszda.hu/lekvaros-viragok/
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé veszem, kinyújtom és olvasztott, de nem meleg margarinnal lekenem mind a kettőt. Feltekerem, mint a roládokat, majd 1-2 órára hűtőbe teszem. Az idő lejártával kiveszem a hűtőből és vékonyra kinyújtom. Az egyiket virágmintás kiszúróval kiszaggatom, sütőpapiros sütőlapra teszem. A tetejét vízzel lekenem. A másik tésztát is kinyújtom, szintén virágformával kiszúrom, de a közepüket kis kerek kiszúróval kiszaggatom, majd ráhelyezem a vízzel lekent virágokra. 180°C-os sütőben szép világosra sütöm. Amikor kisült, a közepébe baracklekvárt teszek és porcukorral meghintem.
Forrás: http://webcukraszda.hu/lekvaros-viragok/
Cukrot, sót, sütőport nem igényel ez a tészta.
Forrás: http://webcukraszda.hu/lekvaros-viragok/
A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk. 25 deka lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük. A maradék 50 deka lisztet és a két tojássárgáját a s...
Elkészítési idő: 1.30 Nehézség: NehézA cukrot egy edényben a tűzre teszem melegedni. Amikor az edény átmelegedett, hozzáteszem a vizet is, és lassú tűzön karamellizálom. A sötétre karamellizált cukorhoz hozzáadok 3 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a hozzávalókból összeállítjuk, 3 részre osztjuk. 15 perc pihenés után az elsőt tepsi nagyságúra nyújtjuk (30x40 cm) és olajozott/lisztezett tepsibe helyezzük. Megkenjük l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálban összekeverjük a fűszerekkel és a sóval. A barna cukrot kissé elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a fűszeres lisztet. Fóliába csomagoljuk a tésztát, és kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű