menu

Családireceptkönyv.hu

Krémpite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához 30 deka liszt, 1 tojássárgája, csipetnyi só, 1 kávéskanál cukor, 1 késhegynyi timsó összetörve és átszitálva, 2 evőkanál bor, 30 deka vaj, víz (amennyit felvesz);

A krémhez: 6 tojás, 8 kanál cukor, 1 kanál liszt, 6 kanál tej, 1 vaníliás cukor.

Elkészítés:


15 deka lisztet a tojássárgájával, sóval, cukorral, timsóval, borral és a vízzel összegyúrunk, hogy egy kicsit keményebb legyen, mint a rétestészta. Ezt a tésztát kinyújtjuk és a közepére helyezzük a 15 deka liszttel elkevert vajat, majd összehajtjuk. Ezt a tésztát háromszor egymás után kinyújtjuk és hajtogatjuk, közben mindig negyed órát pihentetjük. A tésztából két lapot nyújtunk, és lapos tepsin megsütjük. Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük meg: a tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd sűrű krémmé főzzük, végül beledolgozzuk a nagyon kemény habbá vert tojásfehérjét.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez is fincsi
Tészta
25 dkg liszt
5 dkg Rama
1 dkg szalagáré
kevés langyos tej
3 evőkanál cukor
1 egész tojás
Krém
3 dl tej
3 evőkanál liszt
10 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
15 dkg Rama
Elkészítés

25 dkg lisztből, 5 dkg Ramából, 1 dkg szalagáréból kevés langyos tejben felfuttatva, 3 evőkanál cukorból, 1 egész tojásból könnyen gyúrható tésztát készítünk, és 3 lapot sütünk belőle. Krém: 3 dl tejet, 3 evőkanál lisztet, 10 dkg porcukrot, 3 csomag vaníliás cukrot felfőzünk krémmé. Ha kihűlt, 15 dkg Ramát kevés cukorral kikeverünk és a főzött krémhez keverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel és a tetejét porcukorral megszórjuk.

Krémpite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Narancsos-vajas kosárkák
Narancsos-vajas kosárkák

A narancs héját lereszeljük, előtte természetesen a narancsot alaposan megmossuk. A szobahőmérsékletű vajat, átszitált porcukrot, tojássárgát és vaníliacukrot tálba tesszük, hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros croissant
Lekváros croissant

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra vágjuk . A cipókat kinyújtjuk kör alakban és 8 cikket vágunk belőle (mint a pizzánál). - A cikkek szélesebb végébe tesszük a lekvárt ma...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Mákos almás maffin
Mákos almás maffin

tojásokat cukorral kikeverni..hozzá sütőporos lisztet, mákot..majd étolaj, tej..almát, citromot reszelni és hozzá..170 fokon pirosra sütni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Tiramisu

Verd habosra a cukrot a tojással. Fokozatosan adagod hozzá a mascarponét, majd a tejszínt. Akkor jó, ha a hab kemény. Keverd a kávéba az amaretto likőrt, és mártogasd bele a babapi...

Elkészítési idő: 260 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk