A tésztához 30 deka liszt, 1 tojássárgája, csipetnyi só, 1 kávéskanál cukor, 1 késhegynyi timsó összetörve és átszitálva, 2 evőkanál bor, 30 deka vaj, víz (amennyit felvesz);
A krémhez: 6 tojás, 8 kanál cukor, 1 kanál liszt, 6 kanál tej, 1 vaníliás cukor.
15 deka lisztet a tojássárgájával, sóval, cukorral, timsóval, borral és a vízzel összegyúrunk, hogy egy kicsit keményebb legyen, mint a rétestészta. Ezt a tésztát kinyújtjuk és a közepére helyezzük a 15 deka liszttel elkevert vajat, majd összehajtjuk. Ezt a tésztát háromszor egymás után kinyújtjuk és hajtogatjuk, közben mindig negyed órát pihentetjük. A tésztából két lapot nyújtunk, és lapos tepsin megsütjük. Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük meg: a tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd sűrű krémmé főzzük, végül beledolgozzuk a nagyon kemény habbá vert tojásfehérjét.
Ez is fincsi
Tészta
25 dkg liszt
5 dkg Rama
1 dkg szalagáré
kevés langyos tej
3 evőkanál cukor
1 egész tojás
Krém
3 dl tej
3 evőkanál liszt
10 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
15 dkg Rama
Elkészítés
25 dkg lisztből, 5 dkg Ramából, 1 dkg szalagáréból kevés langyos tejben felfuttatva, 3 evőkanál cukorból, 1 egész tojásból könnyen gyúrható tésztát készítünk, és 3 lapot sütünk belőle. Krém: 3 dl tejet, 3 evőkanál lisztet, 10 dkg porcukrot, 3 csomag vaníliás cukrot felfőzünk krémmé. Ha kihűlt, 15 dkg Ramát kevés cukorral kikeverünk és a főzött krémhez keverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel és a tetejét porcukorral megszórjuk.
A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. 2. A tésztához a tojásokat gépi habverővel nagyon habosra verjük a nyírfacu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hat db. tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, a tojások fehérjét habbá verem, a lisztben elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgájához adom a sütőporos lisztet a felv...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű