A tésztához 30 deka liszt, 1 tojássárgája, csipetnyi só, 1 kávéskanál cukor, 1 késhegynyi timsó összetörve és átszitálva, 2 evőkanál bor, 30 deka vaj, víz (amennyit felvesz);
A krémhez: 6 tojás, 8 kanál cukor, 1 kanál liszt, 6 kanál tej, 1 vaníliás cukor.
15 deka lisztet a tojássárgájával, sóval, cukorral, timsóval, borral és a vízzel összegyúrunk, hogy egy kicsit keményebb legyen, mint a rétestészta. Ezt a tésztát kinyújtjuk és a közepére helyezzük a 15 deka liszttel elkevert vajat, majd összehajtjuk. Ezt a tésztát háromszor egymás után kinyújtjuk és hajtogatjuk, közben mindig negyed órát pihentetjük. A tésztából két lapot nyújtunk, és lapos tepsin megsütjük. Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük meg: a tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd sűrű krémmé főzzük, végül beledolgozzuk a nagyon kemény habbá vert tojásfehérjét.
Ez is fincsi
Tészta
25 dkg liszt
5 dkg Rama
1 dkg szalagáré
kevés langyos tej
3 evőkanál cukor
1 egész tojás
Krém
3 dl tej
3 evőkanál liszt
10 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
15 dkg Rama
Elkészítés
25 dkg lisztből, 5 dkg Ramából, 1 dkg szalagáréból kevés langyos tejben felfuttatva, 3 evőkanál cukorból, 1 egész tojásból könnyen gyúrható tésztát készítünk, és 3 lapot sütünk belőle. Krém: 3 dl tejet, 3 evőkanál lisztet, 10 dkg porcukrot, 3 csomag vaníliás cukrot felfőzünk krémmé. Ha kihűlt, 15 dkg Ramát kevés cukorral kikeverünk és a főzött krémhez keverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel és a tetejét porcukorral megszórjuk.
A narancs héját lereszeljük, előtte természetesen a narancsot alaposan megmossuk. A szobahőmérsékletű vajat, átszitált porcukrot, tojássárgát és vaníliacukrot tálba tesszük, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra vágjuk . A cipókat kinyújtjuk kör alakban és 8 cikket vágunk belőle (mint a pizzánál). - A cikkek szélesebb végébe tesszük a lekvárt ma...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepestojásokat cukorral kikeverni..hozzá sütőporos lisztet, mákot..majd étolaj, tej..almát, citromot reszelni és hozzá..170 fokon pirosra sütni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerd habosra a cukrot a tojással. Fokozatosan adagod hozzá a mascarponét, majd a tejszínt. Akkor jó, ha a hab kemény. Keverd a kávéba az amaretto likőrt, és mártogasd bele a babapi...
Elkészítési idő: 260 perc Nehézség: Könnyű