Családireceptkönyv.hu

Vaníliás kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

80 dkg éles liszt ( piskótának való)
1 sütőpor
10 dkg porcukor
30 dkg zsír
1 citrom leve
2 dl tejföl

lekvár, mák, dió

10 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:


Elkészítése:
A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot,

tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm elnyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Minden korong közepére teszünk tetszés szerint lekvárt, vagy mákot, vagy diót, de ne sokat, félbe hajtjuk, a széleit lenyomkodjuk körbe ( akinek van ideje és türelme fel is sodorhatja, de akkor még vékonyabbra kell nyújtani), és előmelegített sütőben világosra sütjük. Kb. 180 fokon 10 percig a középső sínen. Kisülés után, azon melegen vaníliás porcukorba hempergetjük, de ha nem azonnali fogyasztásra készítjük, akkor ne porcukrozzuk be.
Sokáig omlós sütemény.

Vaníliás kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Citromos kuglóf
Citromos kuglóf

A sütőt 160 fokra melegítsük elő. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citrom levével habosra keverjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokihabos kehely
Csokihabos kehely

A habtejszínt verjük keményre a porcukorral. A barackot pucoljuk meg és nagyobb részét turmixoljuk össze és azt is keverjük a habhoz. A maradékot aprítsuk fel. A csokit felolvas...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Málnatorta 10 perc alatt
Málnatorta 10 perc alatt

A tortaforma aljára egy sor babapiskótát teszünk. A tejfölt összekeverjük a porcukorral és a málnával. Felét ráöntjük a piskótára. Újabb babapiskótás réteget rakunk. (Ezzel el is...

Elkészítési idő: 5-15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Zserbó golyó bögrésen
Zserbó golyó bögrésen

A darált kekszet, a diót és a baracklekvárt összegyúrjuk, majd egyforma golyókat formázunk belőlük. Nagyjából 25 grammosokat. A golyókat lefedve betesszük a hűtőbe, hogy lehűljene...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk