Darált dió
Kifli
Tej
Mazsola
Cukor
Vaníliás cukor
Fahéj
(Tojás)
Vaj
Zsemlemorzsa
A diót összekeverem a porcukorral. A tejbe cukrot, vaníliás cukrot és egy kevés fahéjat keverek. Egy jénai tálat kivajazok, arra zsemlemorzsát szórok. A kiflit közepes méretű darabokra vágom, röviden beleáztatom a cukros tejbe, majd a jénaiba rétegzek belőle egy sort. Ezt megszórom a cukros dióval és mazsolával. Erre jöhet az újabb réteg tejbe áztatott kifli, majd dió és mazsola. A tetejére kevés fahéjat szórok, apró vajdarabokat teszek, és az előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütöm.
Fontos, hogy ne süssük túl sokáig, mert kiszáradhat.
Ha úgy adódik, kifli helyett kenyérből is készülhet, úgy is nagyon finom.
A tejbe keverhetünk tojást, illetve fel is forralhatjuk a tejes részt.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. A tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertük a sütőport, a kakaót, valamint a 6 tojás kemény habját. Zsírozott, lisztezett,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztetés a tojást annyi langyos vízzel dolgozzuk ki, hogy a tészta ne ragadjon sem a tálra, sem a kezünkre (kb 3 dl, de függ a liszt minőségétől!). Az összedolgozás kb 10 perc....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet. Egy tepsit kivajazu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű