Darált dió
Kifli
Tej
Mazsola
Cukor
Vaníliás cukor
Fahéj
(Tojás)
Vaj
Zsemlemorzsa
A diót összekeverem a porcukorral. A tejbe cukrot, vaníliás cukrot és egy kevés fahéjat keverek. Egy jénai tálat kivajazok, arra zsemlemorzsát szórok. A kiflit közepes méretű darabokra vágom, röviden beleáztatom a cukros tejbe, majd a jénaiba rétegzek belőle egy sort. Ezt megszórom a cukros dióval és mazsolával. Erre jöhet az újabb réteg tejbe áztatott kifli, majd dió és mazsola. A tetejére kevés fahéjat szórok, apró vajdarabokat teszek, és az előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütöm.
Fontos, hogy ne süssük túl sokáig, mert kiszáradhat.
Ha úgy adódik, kifli helyett kenyérből is készülhet, úgy is nagyon finom.
A tejbe keverhetünk tojást, illetve fel is forralhatjuk a tejes részt.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű mass...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűNyers változat: Az alapanyagokat egy mélyebb edénybe teszem és jó kemény habbá verem. Tálkákban, vagy pohárban, néhány szem gyümölccsel díszítve tálalom. Ebben az esetben nem tár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttato...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók : 4 tojásfehérje, 36 dkg kristálycukor 24 dkg cukrot kevés vízzel ( éppen , hogy ellepje a cukrot ) sűrűre főzzük. Ezt ne túl erős lángon végezzük, neho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű