25 dkg mascarpone
5 dkg fehércsokoládé
2-2,5 dl tejszín
10 dkg porcukor
40 dkg eper
A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk.
A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot.
Az eper felét összeturmixoljuk, (én villával nyomkodtam) 5 dkg porcukorral.
Az eper másik felét feldaraboljuk.
Pohárba rétegezzük az epret, krémet és az eperöntetet.
Tegyük hűtőbe fogyasztás előtt!
A tejszínes töltelékhez: A tejszínes töltelékhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd kihűtjük. Ezt követően a vajat habosra keverjük a vanília aromával. Folyamatos keverés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekavarod a tetejére valót. A zabkorpát, pudingport, sütőport, sz.ódabikarbónát is összekavarod. Tojást felvered,hozzáadod az édesítőt és a joghurtot. Beleadagolod a zabko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kezeletlen citrom héját lereszeljük, fél citrom levét kifacsarjuk. A lisztet a mákkal összekeverjük, majd a cukrot és a vaníliás cukrot is a keverékhez forgatjuk, ezután a cit...
Elkészítési idő: 15+25 perc Nehézség: Könnyű