25 dkg mascarpone
5 dkg fehércsokoládé
2-2,5 dl tejszín
10 dkg porcukor
40 dkg eper
A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk.
A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot.
Az eper felét összeturmixoljuk, (én villával nyomkodtam) 5 dkg porcukorral.
Az eper másik felét feldaraboljuk.
Pohárba rétegezzük az epret, krémet és az eperöntetet.
Tegyük hűtőbe fogyasztás előtt!
A cukrot a zsírral habosra keverjük, majd beleadjuk a tojássárgáját, a lisztet, 1 késhegynyi szalakálét , a citrom levét és reszelt héját , majd összekeverjük a keményre felver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk. Krémesre keverjük. Hozzákeverjük a darált mandulát, sütőport, sót, likőrt, gőz fölött felolvasztott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztbe keverjük bele a sót, a hűtőből kivett vajat adjuk hozzá a tojássárgájával, majd gyúrjuk össze. Adjunk hozzá 2 kanál vizet (jó hideg legyen) majd addig gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és egy tepsibe tesszük. Töltelék: A diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a keménnyé vert tojásfehérjét összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű