25 dkg mascarpone
5 dkg fehércsokoládé
2-2,5 dl tejszín
10 dkg porcukor
40 dkg eper
A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk.
A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot.
Az eper felét összeturmixoljuk, (én villával nyomkodtam) 5 dkg porcukorral.
Az eper másik felét feldaraboljuk.
Pohárba rétegezzük az epret, krémet és az eperöntetet.
Tegyük hűtőbe fogyasztás előtt!
A piskótát megsütjük a hozzávalókból. A krémet elkészítjük. A tejfölt a cukorral,citrom levével kikeverjük, a habtejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 30 dkg cukrot meg kell karamellizálni, majd amikor felolvadt, akkor szinte cseppenként hozzáadni a 2,5 dl tejet. Aztán félretesszük és hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy edényben összekeverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport. 2. Egy másik edényben az 1 ek cukorral habosra keverjük a tojásokat, utána hozzáöntjük a tejet. 3. Előszö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet kézzel összetörjük (kb. egy darabot négy felé). A cukrot, a keserű kakaót, a lisztet szárazon összekeverjük, majd feltesszük főni a tejjel és az olvasztott m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű