25 dkg mascarpone
5 dkg fehércsokoládé
2-2,5 dl tejszín
10 dkg porcukor
40 dkg eper
A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk.
A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot.
Az eper felét összeturmixoljuk, (én villával nyomkodtam) 5 dkg porcukorral.
Az eper másik felét feldaraboljuk.
Pohárba rétegezzük az epret, krémet és az eperöntetet.
Tegyük hűtőbe fogyasztás előtt!
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel ki...
Elkészítési idő:a lisztet átszitálom, vajat elmorzsolom benne, cukor, vaniliás cukor, sütőpor tejföl, tojással összegyúrom, hűtőben pihentetem 1 órát. Azután ketté veszem , kinyújtom, az alsó rész...
Elkészítési idő:A kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral, a kókusszal és van...
Elkészítési idő: 30 perc