1 csomag réteslap
25-30 dkg csak tojással gyúrt leves-tészta
2 egész tojás
1 sárgája
40 dkg, szitán áttört, friss tehéntúró
1 dl tejföl
1 liter tej
5 dkg vaj
3 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
kevés leszelt citromhéj
1-2 kanál zsír
Töltelék:
2 dl víz
csipet sóval
1 csomag vaníliás cukor
A réteslapokat kétfelé osztjuk, az egyik felével kibéleljük egy közepes nagyságú tepsi alját és oldalait, amelyet előzőleg kivajaztunk. A lapokat meglocsoljuk olvasztott zsírral. A tölteléket ráhelyezzük, s egyenletesen elosztjuk.
Utána beborítjuk a maradék réteslapokkal, amelyeket szintén egyenként meglocsolunk, hogy ne ragadjanak össze. A tetejét megkenjük a tojássárgájával, és közepes tűznél 30-40 percig, szép pirosra sütjük. Még melegen a tepsiben krémes nagyságú kockákra vágjuk, s vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Töltelék: a tejet 2 dl vízzel, csipet sóval. 1 csomag vaníliás cukorral felforraljuk, s a tésztát kifőzzük benne. Ha kiszedtük, lecsurgatjuk, megforgatjuk forró vajban. A két tojássárgáját elkeverjük a cukorral, s a tészta kifőzése után megmaradt tejjel gőz felett kissé besűrítjük. Ha már langyosra hűlt, hozzávegyítjük a túrót, tejfölt, a mazsolát, a citrom-héjat, s utoljára a két tojásfehérjéből vert habot.
Először összekeverem a szárazanyagokat, valamint az aszkorbinsavat, szódabikarbónát és a pici sót. Ezután beleütöm szárazanyagok közé a két tojást és hozzá keverem a zsírt is. Ez...
Elkészítési idő:Minden hozzávalót egybedolgozunk robotgéppel, muffin tepsiben sütjük.
Elkészítési idő: 0,5 óraA krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagoláson lévő leírás szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy süteményformába rakunk egy réteg kek...
Elkészítési idő: 15 perc