menu

Családireceptkönyv.hu

Olajos piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


26 cm-es tortaformához
3 tojás
5 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
6 evőkanál liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál vaníliakivonat

Elkészítés:


Unjuk már a tojások szétválasztását, a habverést, a tojássárgáják kikeverését a cukorral és a sok mosogatnivalót tortasütés után? Akkor most búcsút vehetünk mindezektől, hiszen a turbópiskótához egyetlen tálra van szükségünk, amelyben mindent összekeverünk. Az eredmény ugyanolyan finom lesz, mint a hagyományos piskóta.

Tálba ütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, és kézi mixerrel közepes fokozaton 2-3 percig keverjük, míg a massza föl nem habosodik, ki nem fehéredik. Hozzáadjuk az olajat meg a vaníliakivonatot, és további 1 percig keverjük. Végül fakanállal beledolgozzuk a sütőport és a lisztet. Óvatosan, de alaposan összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt, kb. 24/26/30 cm-es tepsibe simítjuk, és először 200 fokon, majd néhány perc múlva 180 fokra visszavéve a hőt sütjük 12-15 percig. Hagyjuk kihűlni. Egy tortához általában 3 darab ilyen piskótát sütünk.

Kakaós piskótához a liszt mennyiségéből két evőkanálnyit cukrozatlan kakaóporra, diós piskótához két evőkanálnyi lisztet 4 csapott evőkanál őrölt dióra cserélünk.

Több vagy kevesebb tojásból is süthetünk turbópiskótát, abban az esetben a többi hozzávalót is arányosan növelni vagy csökkenteni kell.

Vaníliakivonat helyett bármilyen kivonattal vagy aromával ízesíthetjük.

Olajos piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Szentgyörgyi palacsinta
Szentgyörgyi palacsinta

Első körben bekeverem a palacsintát. Elkészítem a vaníliasodót. Vaníliamártást főzünk, amiben majd a rakottas sül. 1 dl tejet a tojások sárgájával, a pudingporral és a cukorral sim...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hamis Montenegró szelet
Hamis Montenegró szelet

A piskótához habosra keverjük a tojásokat a gyümölcscukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszát beleöntjük asütőpapírral bé...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Zselés cukorka
Zselés cukorka

.Elkészítés:a befőttlé felében elkeverjük langyosan a zselatint(főzni nem szabad)majd hozzáadjuk a többi befőtt levet+a mézet és citromlevet.Kicsit hűl és a vízzel kiöblített szili...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Citrom puding  Évi kedvence
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Citrom puding Évi kedvence

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Dolgozd össze egy tálban a vajat, a cukrot és a citromhéjat. Keverd hozzá a tojások sárgáját és a lisztet aztán jöhet a tej és a citrom leve. Egy...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk