35 dkg Tüskeszentpéteri finomliszt (BL55)
12,5 dkg puha vaj
2 tojás
2 evőkanál tej
1 evőkanál cukor
2 dkg friss élesztő
1 tasak vaníliás cukor vagy egy teáskanálnyi vanília kivonat
a bevonathoz 2-3 dkg porcukor
1. A vajat kikeverjük a cukorral és a tojással. Az élesztőt feloldjuk a tejben, majd a liszttel, a vaníliás cukorral és a tojásos vajjal puha rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva, langyos helyen 50-60 percet pihentetjük.
2. Osszuk fel 72 kis darabra, formázzunk belőle kis golyókat, és egy gofrisütőben, 6-8 darabonként süssük ki. Melegen forgassuk porcukorba. Tálaláskor adhatunk hozzá lekvárt, krémes forró csokit vagy csoki öntetet.
A piskótát megsütjük, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Addig a krémhez a tojásokat a liszttel, cukorral és a tejjel kikeverjük. A tojásos keveréket közepes lángon...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem, közepes tepsibe öntöm a tésztát. A tetejét megszórom lecsepegtetett magozott meggy befőttel. 200 fokos sütőben 30 perc alatt átsül.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMézes lap A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátuljá...
Elkészítési idő: 1 es fel ora Nehézség: KönnyűAz almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 3 evőkanál kristálycukorral addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és azzal is még azzal is megfo...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű