35 dkg Tüskeszentpéteri finomliszt (BL55)
12,5 dkg puha vaj
2 tojás
2 evőkanál tej
1 evőkanál cukor
2 dkg friss élesztő
1 tasak vaníliás cukor vagy egy teáskanálnyi vanília kivonat
a bevonathoz 2-3 dkg porcukor
1. A vajat kikeverjük a cukorral és a tojással. Az élesztőt feloldjuk a tejben, majd a liszttel, a vaníliás cukorral és a tojásos vajjal puha rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva, langyos helyen 50-60 percet pihentetjük.
2. Osszuk fel 72 kis darabra, formázzunk belőle kis golyókat, és egy gofrisütőben, 6-8 darabonként süssük ki. Melegen forgassuk porcukorba. Tálaláskor adhatunk hozzá lekvárt, krémes forró csokit vagy csoki öntetet.
5 tojásból piskótát sütni: A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. A lisztet keverd össze alaposan a sütőporral. Közben a sütőt 200 fokra melegítsd el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, állandó keverés mellett főzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben a pudingot és a vaníliás cukrot felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha a puding kihűlt, összekeverjük a habos krémmel. A tejszínt felverjük és kis c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát készítünk, 4 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a másik kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű