250 g tehéntúró
375 ml tej
2 evőkanál cukor
15 g zselatin
1 csomag babapiskóta
70 g baracklekvár
3 barack
1 evőkanál kakaó
rumaroma
pár evőkanál tej (a piskóta locsolásához)
150 g étcsokoládé
200 ml habtejszín
meggy a tetejére
A zselatint a tejbe tesszük és lassú tűzön melegítjük. Amikor a tej langyos és a zselatin felolvadt, levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a tehéntúrót. Adunk hozzá 2 evőkanál cukrot. Egy lekapcsolható oldalú tortaformába egy sor babapiskótát teszünk és ráöntjük a túrókrém felét. A maradék piskótákat a baracklekvárral megkenjük és két darabonként összeragasztjuk. Kevés rumaromával ízesített tejjel meglocsoljuk. A krém tetejére tesszük. Felszeletelünk 2 barackot és rátesszük. A túrókrém megmaradt részébe beletesszük a kakaót és a barack tetejére kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, vagy legalább pár órára. Lekapcsoljuk a sütőforma oldalát és a felvert tejszínhabbal, a csokoládédarabokkal és a megmaradt barackkal, meggyszemekkel díszítjük a tortát.
1. liszt + porcukor + m. fűszerkeverék + szódabikarbóna --> összekeverjük 2. enyhén olvasztott margarin + méz + tojás 3. villával átkavarjuk (kb. 1 perc) 4. kézzel tésztát...
Elkészítési idő: kb. 3-4 óra Nehézség: KönnyűA vajat a csokival felolvasztjuk tűz felett. A tojást a barna cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáöntjük a forró csokimázat és alaposan elkeverjük. Egy másik edényben a l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle. A krémhez az e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA margarint (legyen puha) kikeverjuk a porcukorral,vaniliaval Utana hozza gyurjuk a lisztet A vegen pedig a pudingport A pudingpor lehet barmilyen izesitesu : vanilia,puncs,kara...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes