Hozzávalók
Hozzávalók
• 1 dl jaffa szörp
• 4 dl víz
• 1 tasak zselatin (25g)
Előkészítjük a formákat, illetve a jégkockatartókat.
Elkészítés
A szörpöt felhígítjuk a vízzel, belekeverjük a zselatint.
Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, a habot a tetejéről egy kanállal leszedjük.
Bonbonformába vagy jégkocka tartóba adagoljuk és hagyjuk kihűlni.
Kb. 5-6 órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából.
Tálalás
Kb. 40 db lett belőle, a forma nagyságától függően.
Természetesen bármilyen más ízesítésű szörpből, illetve gyümölcsléből készíthető.
Ha nincs formánk, öntsük a zselét egy közepes méretű jénaiba és ha kihűlt, egy éles késsel vágjuk kockára.
Ajándéknak is nagyszerű. A gyerekek is imádják. Nem olyan kemény, mint a bolti cukorka.
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Nagyi receptjei > Felfújtak > Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam Beküldve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk és tepsi hátán megsütjük. 2. Elkészítjük a krémet: a lisztet a tejjel összefőzzük, és hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAlap A darált kekszet a margarinnal gyúrjuk morzsalékosra, és béleljük ki vele a tortaformánkat. Ezzel meg is van az alap. Krém A túrót és a mascarponét egy tálban keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel és a cukorral, beletesszük a kakaót és felváltva a lisztet meg a tojások keményre vert fehérjét. Egy kisebb kizsírozott, kilisztezett t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű