Ne margarint hanem ZSÍRT tegyél a tésztába , egy fél kiló liszthez egy diónyi kell , a tojásnak meg csak a sárgáját használd! Fél kg liszt , 30 dkg cukor , 3 evőkanál forró méz , egy kávéskanál szódabikarbóna ugyanannyi fahéj 3 tojás sárgája diónyi zsír, tejjel összegyúrni! Szuper tészta , finom puha lesz pár nap után
Vigyed , egy idős nénitől kaptam, vagy 15 évvel ezelőtt azóta pár kg lisztet megsütöttem .Este meggyúrod tedd hűvösre , másnap gyúrd át mindig csak akkora darabot amekkorát egyszerre kinyújtasz, ne félj kemény előszór a tészta , de a kéz melegétől megpuhul szép sima lesz. ha csak diónyi gombócokat gyúrsz, mikor megsült , a tojásfehérjét verd fel porcukorral és kész a mézes puszi! Ha kinyújtod kb fél cm.re bármilyen figura szaggatható , vágható belőle, garantáltan megtartja a formáját sütés közben is.A cukros tojáshabbal bátran díszítheted , a fenti tészta mennyiségből kb 100db szívecskét tudsz szaggatni a Tupperes szaggatóval
ééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé
50 dkg liszt, 25 dkg rama, 17 dkg porcukor, 1 tojás + 1 sárgája, 2-3 ek méz, 1 kk sz.bikarbóna, 1 csipet só, 1 tk mézes fk., 1 tk fahéj 180 fok - 10 perc
írókamáz: 1 tojás fehérje, 20 dkg porcukorral,pár csepp citromlével felverni.
A szilvákat mosás után félbevágjuk és kimagozzuk. Egy 30 cm-es kerek piteformát vajazzunk ki. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat nem, nem margarint) habosra keverjük a cukorral. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, jó eldolgozzuk vele. Lisztezett munkafelületre öntjük a tésztát...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjében bedagasztom, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztem. 2. Addig kikeverem a kakaós krémhez a hozzávalókat - a vaj nem olvaszto...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kakaós lap Egy tálba beletenni a lisztet, majd hozzáadni a puha vajat (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadni a cukrot, a szódabi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű