Ne margarint hanem ZSÍRT tegyél a tésztába , egy fél kiló liszthez egy diónyi kell , a tojásnak meg csak a sárgáját használd! Fél kg liszt , 30 dkg cukor , 3 evőkanál forró méz , egy kávéskanál szódabikarbóna ugyanannyi fahéj 3 tojás sárgája diónyi zsír, tejjel összegyúrni! Szuper tészta , finom puha lesz pár nap után
Vigyed , egy idős nénitől kaptam, vagy 15 évvel ezelőtt azóta pár kg lisztet megsütöttem .Este meggyúrod tedd hűvösre , másnap gyúrd át mindig csak akkora darabot amekkorát egyszerre kinyújtasz, ne félj kemény előszór a tészta , de a kéz melegétől megpuhul szép sima lesz. ha csak diónyi gombócokat gyúrsz, mikor megsült , a tojásfehérjét verd fel porcukorral és kész a mézes puszi! Ha kinyújtod kb fél cm.re bármilyen figura szaggatható , vágható belőle, garantáltan megtartja a formáját sütés közben is.A cukros tojáshabbal bátran díszítheted , a fenti tészta mennyiségből kb 100db szívecskét tudsz szaggatni a Tupperes szaggatóval
ééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé
50 dkg liszt, 25 dkg rama, 17 dkg porcukor, 1 tojás + 1 sárgája, 2-3 ek méz, 1 kk sz.bikarbóna, 1 csipet só, 1 tk mézes fk., 1 tk fahéj 180 fok - 10 perc
írókamáz: 1 tojás fehérje, 20 dkg porcukorral,pár csepp citromlével felverni.
Törjük apróra a háztartási kekszet, ne daráljuk! A 25 dkg Ramat teflontálba melegítsük fel. A forrás kezdetekor keverjük hozzá a cukrot és a kakóport. A keveréket hagyjuk egy perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. Megpucoljuk, kimagozzuk az almát, és nagyon keskeny cikkekre aprítsuk. Egy adagot félreteszünk a díszítéshez. A tojásfehérjéből csipetn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta előkészítése: A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Mézet és vajat kicsit összemelegítjük, keverjük, míg a vaj el nem olvad. Ezt adjuk hozzá a lisztes keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal, kakaóporral habosra kikeverem. A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá felverem. Az egészet összekeverem óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű