50 dkg liszt
1 dl + 2-3 dl tej
4 dkg élesztő
5 dkg cukor
5 tojássárgája
6 dkg olvasztott vaj vagy margarin
olaj a sütéshez
A lisztet mély tálba szitáljuk. 1 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük, amíg felfut. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat vagy margarint, egy csipet sót, és még annyi tejet (2-3 dl), hogy lágy tésztát kapjunk. Hólyagosra kikeverjük, letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, amíg a tészta a duplájára dagad.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm-es átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A fánkokat 20 percig pihentetjük, hogy szép szalagosak legyenek.
Bőséges olajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk, és kis adagokban kisütjük. Az első oldalukat lefedve kb. 3-4 percig, majd megfordítjuk őket, és fedő nélkül további 1-2 percig sütjük. Lekvárral, porcukorral kínáljuk.
A tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...
Elkészítési idő:-2 dl tejbe 1 evőkanál cukrot teszünk,meglangyositsuk, felfutattjuk benne az élesztőt -a lisztet beleszórjuk egy tálba,közepébe egy kis lyukat vájunk,abba a tejfölt,a zsirt,2 evők...
Elkészítési idő: 1ora