50 dkg liszt
3 dl tej
8 dkg cukor
3 dkg eleszto
3 tojassargaja
8 dkg vaj
keves só
reszelt citrom heja
Kelt tesztat keszitunk.megkelesztjuk.ha megkelt ujjnyi vastagra nyújtom és pogiszaggatóval kiszaggatom.A kiszaggatott tésztát egyenként olvasztott vajba mártom és szorosan egymás mellé téve a tepsibe teszem. Megszórom cukros fahéjas dióval,majd 30-35 percig langyos helyen kelesztem, majd közepesen meleg sütőben zsemleszínűre sütöm. Vanília sodóval tálalom.
A darált kekszet összeforgatjuk a porcukorral, kakaóporral, elmorzsoljuk benne a vajat, löttyintünk bele kávét, rum aromát és egy kevéske tejet. Gyúrjuk, míg formázható, egynemű ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKemeny habba verjuk a tojasfeherjet egy edenybe,majd egy masikba a tojassargajat,cukorral,sutoporral es soval.A lisztet keverjuk bele a tojassargas talba,majd ezutan a habot keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiterítjük, 8-10 egyforma téglalapra vágjuk, porcukorral megszórjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sütőpapírral lefedjük, és egy másik tepsit rakunk rá,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a felsorolás sorrendjében folyamatos keverés közben keverőtálba tesszük. A kész masszát egy magasabb falú tepsiben, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz