50 dkg liszt
3 dl tej
8 dkg cukor
3 dkg eleszto
3 tojassargaja
8 dkg vaj
keves só
reszelt citrom heja
Kelt tesztat keszitunk.megkelesztjuk.ha megkelt ujjnyi vastagra nyújtom és pogiszaggatóval kiszaggatom.A kiszaggatott tésztát egyenként olvasztott vajba mártom és szorosan egymás mellé téve a tepsibe teszem. Megszórom cukros fahéjas dióval,majd 30-35 percig langyos helyen kelesztem, majd közepesen meleg sütőben zsemleszínűre sütöm. Vanília sodóval tálalom.
1 csomag leveles tészta, felét kisodorjuk és tepsibe rakjuk, majd rárakunk szorosan babapiskótát (gömbölyűt), erre barackkompótot, utána főzünk 1 liter tejből vaníliás pudingot (2...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: NehézEgy serpenyőbe felolvasztunk 2-3 ek barna cukrot, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet. Kicsit összeforgatjuk, felöntjük egy kevés meggylével, és ízlés szerint cherry-brandy ar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk - 2 tekercs lesz. Zsírpapíron vagy szilikonlapon a maradék kókuszreszelékkel kinyújtjuk - alul felül szórjuk - 3-5 mm vas...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA kekszet aprítóban összezúzzuk, majd összekeverjük a vajjal, a porcukorral, a holland kakaóporral, a rummal, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel és a tejjel. A keveréket 1 ór...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű