Hozzávalók:
Tészta:
2×4 tojás
2×3 ek liszt
2×2 ek kakaópor
2×4 ek cukor
1 cs sütőpor
Kókuszos krém:
7 dl tej
2 cs tejszínízű pudingpor
15 dkg margarin
10 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
Csokoládékrém:
20 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín
Díszítéshez:
csokidara
kókuszreszelék
A megadott hozzávalókból két lap kakaós piskótát sütünk. 4 tojást 4 ek cukorral a robotgéppel kb 10 perc alatt felverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet és a fél csomag sütőport hozzáadva elkeverjük. Egy 32*22 cm-es tepsibe simítjuk és 150 fokon tűpróbáig sütjük. A maradék alapanyagokból egy újabb piskótát sütünk.
Elkészítjük a csokoládékrémet. A tejszínt felforraljuk és beletördeljük az étcsokit. Addig főzzük, míg besűrűsödik. Amikor kész félretesszük, rövid ideig pihenhet a hűtőben is.
A kókuszos krémhez a pudingport kevés tejjel simára kavarjuk, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk az elkavart pudingot és krémmé főzzük. Amikor már nem forró a krém, belekeverjük a margarint és a kókuszreszeléket.
Az egyik tésztalapot megkenjük a csokikrémmel, ezen elosztjuk a kókuszos krém 2/3 részét, majd befedjük a másik tésztalappal és ennek a tetejére megy a maradék kókuszos krém.
Csokidarával, csokiforgáccsal, kókuszreszelékkel dekoráljuk.
A hozzávalókat csomómentesre keverjük. A tepsit (27x30 cm) vastagon kizsírozzuk, a masszát beleöntjük és alsó-felső sütés üzemmódban 220 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tartalom a Cafeblog kizarolagos szerzoi jogi tulajdonaban all, ezert kertek a torleset.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A puha vajat kikeverjük a gyümölcscukorral. 2. Hozzáadjuk a felolvasztott gesztenyemasszát, a rumot (vagy aromát), majd apránként hozzáadagoljuk a kekszdarát, kézzel jól öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 60-40 százalékra vágjuk, és 30 percre mélyhűtőbe tesszük. Addig, amíg hűl, a tojásfehérjét habnak felver...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű