2 dkg élesztő
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 ek. cukor
kevés só
A hozzávalókat tejföllel összeállítjuk, fél cm-re nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Félbehajtjuk és közepes hőmérsékleten világosra sütjük. Vaníliás cukorba forgatjuk.
Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát. Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A tészta hozzávalóit egy műanyagtálba kimérjük, majd villával nagyjából összekavarjuk. 2. Ezután az egészet összegyúrjuk. Ha nagyon száraz a tészta, akkor adjun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa szeretnénk megajándékozni valakit, ez a keksz jó választás. Gyorsan elkészül és szuper finom. Elkészítés 1. Az alaptésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom res...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem,hozzá adtam a tojás sárgákat,a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. Jól kidolgoztam. A lisztet a sütőporral összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű