Családireceptkönyv.hu

Porhanyós kifli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dkg élesztő
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 ek. cukor
kevés só

Elkészítés:


A hozzávalókat tejföllel összeállítjuk, fél cm-re nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Félbehajtjuk és közepes hőmérsékleten világosra sütjük. Vaníliás cukorba forgatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kekszes francia krémes
Kekszes francia krémes

A pudingot megfőzzük a 9 kanál cukorral és az 1 liter tejjel. Amikor még langyos, belekeverjük a 20 dkg margarint. Lerakunk 6×4 kekszet, és rákenjük a pudingos krémet. Megint 6×4 k...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós citromos-mákos kalács
Foszlós citromos-mákos kalács

1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával és levével, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almafánk (kevert egyszerű)
Almafánk (kevert egyszerű)

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

Fél dl tejbe tettem 1 kávéskanál cukrot abba morzsoltam az élesztőt, hagytam felfutni, aztán a lisztbe tettem a cukrot, olvasztott vajat, só fél kávéskanál,tojás. Kézi keverő dagas...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk