2 dkg élesztő
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 ek. cukor
kevés só
A hozzávalókat tejföllel összeállítjuk, fél cm-re nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Félbehajtjuk és közepes hőmérsékleten világosra sütjük. Vaníliás cukorba forgatjuk.
Tojássárga,cukor,víz habosra keverni.Liszt,sütőpor,kakaó,kávé összekeverni. Tojásfehérjét habbá verni. Az egészet összekeverni. 180 fok 30 perc sütés. Krém: tej, dió megfőzni,hűl...
Elkészítési idő:Tojást elkeverni a cukorral, lassan adagolom hozzá az olajat. Belekeverem a lisztet, a tejet, szódabikarbónát, almát hámozva kis darabokra vágva, diót, csokit, fahéjjal jól össze...
Elkészítési idő: 40 perc