50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg puha margarin
5 db tojássárgája
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
A pudingkrémhez:
2 cs. puncsízű pudingpor
5 dl tej
9 e.k. cukor
450 g tejföl
5 db tojásfehérje
2 e.k.rumaroma
pár csepp piros ételszínezék, de el is hagyható.
Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük még forrón belekeverjük a tejfölt. Amikor már csak langyos hozzáadjuk a rumaromát és az ételszínezőt, alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és a tejfölös pudingba óvatosan beleforgatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, hogy egy puha tésztát kapjunk.
A tepsit kivajazzuk, lisztezzük vagy sütőpapírt teszünk bele. A tésztát 60-40% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik cipót a kezünkkel egyenletesen a tepsi aljába nyomkodjuk, mert eléggé törik, így nehéz sodornunk, majd erre rá öntjük a pudingos krémet. A megmaradt tésztából pedig tészta rudakat sodrunk, amit rácsosan a krém tetejére rakosgatunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük. A sütés felénél letakarhatjuk a tetejét sütőpapírral, hogy ne égjen meg a tészta.
Mikor megsült hidegre tesszük. Felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
A tepsi mérete: 20×36 cm
A banánokat villa segítségével nyomkodd szét. A vajat a cukorral keverd habosra, tedd bele a pépes banánt és a tojásokat is. Szitáld bele a sütőporral és a csokireszelékkel vegyíte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGelatina se pune la inmuiat (eu o pun cu o seara inainte de a ma apuca) in jumatate cana lapte caldut. Ananasul se pune la scurs. Galbenusurile se amesteca cu zaharul (nu cum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 39 x 26 cm-es nagy tepsit előkészítünk és a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. Jöhet hozzá a porcukor, a sütőpor és a só is. Keverjük alapos...
Elkészítési idő: 1 ÓRA 10 PERC Nehézség: KözepesJól súroljuk le a narancsokat, majd egy kis lábosban annyi vízben, ami ellepi, főzzük 2 órán át (ha van mikrónk, egy zárt dobozban a legfelső fokozaton 8 percig mikrózzuk, néhány p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű