90 darabhoz:
50 dkg porcukor
4 tojás fehérje
50 dkg darált dió
fél citrom
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl jó minőségű rum
fél csomag sütőpor
A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha már sűrű, beleöntjük a citrom levét és kikeverjük. A massza kb. 1/3 részét
kivesszük egy tálkába.
A maradék habba belekeverjük a diót, és jól összedolgozzuk. 3 cipócskát formálunk.
A cipókból egyenként hosszúkás téglalapot formálunk, megkenjük a félretett mázzal, és késsel rudakat vágunk.
Szobahőmérsékleten 24 órát kell száradnia.
150 fokon, 8-10 percig sütjük.
Tegyük bele a nagy keverőtálba a túrót, tojást, joghurtot, pudingport és porcukrot. Már jöhet is a botmixer, amivel mixeljük simára a hozzávalókat. Minél tovább keverjük, annál egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét nagyobb darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat és a vanillincukrot. Egy teáskanál segítségével a csokoládét tetszőleges mintázatú szilikon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA kifliket összevágni karikákra, rászorni a darált mákot, a többi hozzávalót felfőzni, amikor fel”rottyan” ráönteni a mákkal leszórt kiflire. A tojást szétválasztani, a fehérjét k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is a meggy kivételével, és robotgéppel összedolgozzuk. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű