20 dkg zabpehelymix (zab, árpa, búza)
5 dkg vaj
5 dkg savanykás aszalt gyümölcs (pl.: áfonya)
20 dkg diákcsemege (vagy ugyanennyi magkeverék)
2 dkg szezámmag
3 evőkanál barna cukor
1 dl akácméz
A magokat és a szezámmagot olaj nélkül pirítsuk meg. Vigyázzunk, mert könnyen odakap, elegendő éppen csak átpirítani. Keverjük össze a pelyhekkel és az aszalt gyümölccsel (azokat nem kell melegíteni). A vajat olvasszuk fel lassú tűzön és forraljuk össze a mézzel és a cukorral. 5 perc forralás után öntsük az egészet a pelyhes müzlialapra és egyenletesre keverjük össze. Sütőpapírral bélelt tálra (vagy tepsire) egy nagy, 2 cm magasságú téglalapot halmozzunk a keverékből, majd az egészet nyomjuk le egy nehezebb edénnyel. A nehezékkel együtt tegyük hűtőbe 6-8 órára, majd szeleteljük fel. Hűtőben tárolandó. Csokimázzal megbolondíthatjuk, ez esetben a kész, lehűtött és lelapított téglalapra tegyük a csokimázt, majd ezután szeleteljük fel. Ekkor az alja lesz a teteje :-)
1. Egy pohár tejbe oldjuk fel a két tasak zselatinport. Ezután öntsük bele egy edénybe, és tegyük oda a tűzre. Addig kevergessük, míg elkezd gőzölni. Nem kell felfőzni a tejet, a...
Elkészítési idő:Elkészítése: A krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagoláson lévő leírás szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy süteményformába raku...
Elkészítési idő:Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a tojások sárgáját és a sót is. Beledolgozzuk az élesztős tejet és jól össz...
Elkészítési idő: