Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kakaós kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg búzaliszt
1 db citrom reszelt héja
2,2 dkg élesztő (friss)
1 db tojássárgája
1 dkg vaníliás cukor
8 dkg porcukor
6 dkg vaj (olvasztott)
2,8 dl 2,8%-os tej
2 dkg mazsola
1 dkg kakaópor - holland
1 csipet só

Elkészítés:


Egy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Szükségünk lesz egy 200 C-ra előmelegített sütőre, de ezt még ráérünk begyújtani.
Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson.
Addig egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a csipet sót.
Ha az élesztő felfutott, öntsük a tejes keveréket a lisztre, és kb 5 percen át dagasszuk a tésztát. Ha elkészült a tészta, vágjuk félbe.
A tésztákba mélyedést nyomunk. Az egyiket gyúrjuk át a mazsolával, és tegyük egy tálba. A másikat gyúrjuk össze a kakaóporral, és tegyük egy másik tálba.
Takarjuk le a tésztákat, és szoba hőmérsékletű helyen pihentessük őket addig, míg a duplájukra nem kelnek, kb egy óra alatt.
Ezután a tésztákat sodorjuk rudakká, csavarjuk össze őket, és tegyük a kuglófformába.
Most ismét kelesszük a formában a tésztát addig, míg duplájára kel- szobahőmérsékleten egy újabb óra.
Ha megkelt, tegyük a 200 C-ra előmelegített sütőbe - légkeverés nélkül -, és a 30-35 perces sütés 15. percénél vegyük vissza a sütőt 180 C-ra. A kisült kuglófot formával együtt fordítsuk meg, tegyük az asztalra, és hagyjuk a formában kihűlni.
Majd ha teljesen kihűlt a kuglóf, vegyük le a formát, és ízlés szerint csokoládéval, cukorgyöngyökkel, vagy egyszerűen csak porcukorral díszítsük.

Kakaós kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabfalatok by Monika Ollé Lunák‎
Zabfalatok by Monika Ollé Lunák‎

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
HABOS CITROMKRÉM TORTA
HABOS CITROMKRÉM TORTA

A tészta hozzávalóiból 180 fokon, 20 perc alatt piskótát sütünk. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. A krémhez a lapzselatint áztassuk hideg vízbe. A citromleve...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az eredeti francia Crépe Suzette
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Az eredeti francia Crépe Suzette

Egy serpenyőben a cukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk. Amikor a cukor teljesen felolvadt, belecsavarjuk egy narancs levét. Amikor a cukor és a narancslé keveréke felhabzik, hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Áfonyás-szedres mákos
Áfonyás-szedres mákos

A szobahőmérsékletűre melegedett tojásokat verd fel alaposan. A mákot és a kókuszreszeléket keverd össze az eritrittel, és add a tojásokhoz. Add hozzá a gyümölcsöket és a kókus...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk