menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg búzaliszt
1 db citrom reszelt héja
2,2 dkg élesztő (friss)
1 db tojássárgája
1 dkg vaníliás cukor
8 dkg porcukor
6 dkg vaj (olvasztott)
2,8 dl 2,8%-os tej
2 dkg mazsola
1 dkg kakaópor - holland
1 csipet só

Elkészítés:


Egy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Szükségünk lesz egy 200 C-ra előmelegített sütőre, de ezt még ráérünk begyújtani.
Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson.
Addig egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a csipet sót.
Ha az élesztő felfutott, öntsük a tejes keveréket a lisztre, és kb 5 percen át dagasszuk a tésztát. Ha elkészült a tészta, vágjuk félbe.
A tésztákba mélyedést nyomunk. Az egyiket gyúrjuk át a mazsolával, és tegyük egy tálba. A másikat gyúrjuk össze a kakaóporral, és tegyük egy másik tálba.
Takarjuk le a tésztákat, és szoba hőmérsékletű helyen pihentessük őket addig, míg a duplájukra nem kelnek, kb egy óra alatt.
Ezután a tésztákat sodorjuk rudakká, csavarjuk össze őket, és tegyük a kuglófformába.
Most ismét kelesszük a formában a tésztát addig, míg duplájára kel- szobahőmérsékleten egy újabb óra.
Ha megkelt, tegyük a 200 C-ra előmelegített sütőbe - légkeverés nélkül -, és a 30-35 perces sütés 15. percénél vegyük vissza a sütőt 180 C-ra. A kisült kuglófot formával együtt fordítsuk meg, tegyük az asztalra, és hagyjuk a formában kihűlni.
Majd ha teljesen kihűlt a kuglóf, vegyük le a formát, és ízlés szerint csokoládéval, cukorgyöngyökkel, vagy egyszerűen csak porcukorral díszítsük.

Kakaós kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémes - Zágrábi krémes
Krémes - Zágrábi krémes

1. A krém hozzávalóit sűrűre főzzük, miután kihűlt habosra keverjük a 25 dkg Rámával. 2. A 6 tojásfehérjét a 15 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük. 3. Egy nagyobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kevert tészta meggyes
Kevert tészta meggyes

Az átszitált lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és elmorzsoljuk a margarinnal. Az édesítőport alaposan összekeverjük a tojássárgájával, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Andi
Repülőkrémes
Repülőkrémes

A tészta hozzávalóit kevés langyos tejjel összegyúrjuk,3 lapot sütünk belőle. A krémhez a tejet felfőzzük a liszttel,a margarint kihabosítjuk a porcukorral,miután kihűlt a puding,...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Banános - Banános tiramisu
Banános - Banános tiramisu

1. A túrót egy keverőtálban villával áttörtem, hozzákevertem a mascarponét és a 10 dkg porcukrot, jól összedolgoztam. 2. A maradék 2 ek cukrot a kávéhoz adtam és egy kisebb mél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk