Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Francia krémes


Írta:

Adag: 36 x24
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 36 x 24 cm-es kapcsos tepsihez

A tésztához
500 g leveles tészta

A vaníliakrémhez
1000 ml tej
8 tojás
300 g cukor
100 g finomliszt
1 rúd vanília
25 g zselatin

A tejszínhabhoz
400 ml tejszín
2 evőkanál porcukor
2 csomag habfixáló

A mázhoz
1/2 kávéskanál instant kávé
5 evőkanál tej
200 g cukor
70 g vaj

Elkészítés:


A tésztát kétfelé vesszük, mindkettőből vékony, tepsiméretű lapot nyújtunk és egyenként megsütjük.
Egyiket a tepsi aljába tesszük.
A mázhoz a tejben feloldjuk a kávéport, majd a cukorral együtt felforraljuk és lassú tűzön, kevergetve
8-10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és gyors mozdulatokkal a másik lapra kenjük.
Pár percet várunk, hogy kicsit szilárduljon a karamell, majd éles késsel felszeleteljük.
A vaníliakrémhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 150 g cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgáját 150 g cukorral, a liszttel és a vaníliával tálba mérjük és 200 ml tejjel csomómentesre kikeverjük.
700 ml tejet felforralunk, hozzáöntjük a tojásos keveréket és lassú tűzön főzve besűrítjük.
A maradék 100 ml tejben felforrósítjuk a zselatint, a forró krémbe keverjük, majd az egészet a tojásfehérjéhez öntjük és összedolgozzuk.
Az így kapott vaníliakrémet a tepsibe borítjuk, elsimítjuk, és egy éjszakára vagy legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, bevonjuk vele a vaníliakrémet, elhelyezzük rajta a karamellmázas tetőket, és felszeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Azt mondhatom erről a süteményről, amit már többeknél olvastam, hogy közel sem olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyennek első látásra tűnhet. Mindenképpen megéri vele próbálkozni, mert nagyon finom és kiadós édesség.
A vaníliakrém és a máz Moha receptje alapján készült, egyrészt mindenképpen olyant szerettem volna, ami nem vaníliás pudingporból készül, másrészt az ő receptjei mindig nagyon pontosak és megbízhatóak.

magas falú tepsi aljára vágj egy kartonlapot, vond be folpackkal. tegyél a tepsi aljára folpackot, hogy jól túllógon a tepsi falán, bele a karton, mehet rá a süti, és a folpackkal könnyen kiemelhető lesz bár nekem a nagyobb tepsiből 4kezes művelet volt, de sikerült

Francia krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos keksztekercs
Kókuszos keksztekercs

A tésztát összedolgozni. A töltelékhez valókat habosra keverni. Előkészíteni a folpackot. A tésztát kinyújtani kb 1 cm vastagra (szögletesre). A fólia tészta nagyságú közepét meghi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
kókuszgolyó,  proteines, Peak
kókuszgolyó, proteines, Peak

Áztassuk be a zabpelyhet annyi vízben, hogy pont ellepje. (Érdemes a folyadékban egy kicsit meg is főzni, akkor valamivel puhább lesz.) Ha megpuhult és megszedte magát folyadékkal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gundel palacsinta
Gundel palacsinta

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Fél órát pihentetjük, majd ha még szükséges, tejjel vagy szódával hígítjuk. Kisütjük a palacsintákat. A diótöltelékhez a cukrot...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült banán ropogós bundában
Sült banán ropogós bundában

1. A sütőport összekeverjük a liszttel, majd a hideg vizet is hozzáadjuk és csomómentesre keverjük. 2. A banánokat három egyenlő részre vágjuk. 3. A banán darabjait alaposan befo...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk