menu

Családireceptkönyv.hu

Francia krémes


Írta:

Adag: 36 x24
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 36 x 24 cm-es kapcsos tepsihez

A tésztához
500 g leveles tészta

A vaníliakrémhez
1000 ml tej
8 tojás
300 g cukor
100 g finomliszt
1 rúd vanília
25 g zselatin

A tejszínhabhoz
400 ml tejszín
2 evőkanál porcukor
2 csomag habfixáló

A mázhoz
1/2 kávéskanál instant kávé
5 evőkanál tej
200 g cukor
70 g vaj

Elkészítés:


A tésztát kétfelé vesszük, mindkettőből vékony, tepsiméretű lapot nyújtunk és egyenként megsütjük.
Egyiket a tepsi aljába tesszük.
A mázhoz a tejben feloldjuk a kávéport, majd a cukorral együtt felforraljuk és lassú tűzön, kevergetve
8-10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és gyors mozdulatokkal a másik lapra kenjük.
Pár percet várunk, hogy kicsit szilárduljon a karamell, majd éles késsel felszeleteljük.
A vaníliakrémhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 150 g cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgáját 150 g cukorral, a liszttel és a vaníliával tálba mérjük és 200 ml tejjel csomómentesre kikeverjük.
700 ml tejet felforralunk, hozzáöntjük a tojásos keveréket és lassú tűzön főzve besűrítjük.
A maradék 100 ml tejben felforrósítjuk a zselatint, a forró krémbe keverjük, majd az egészet a tojásfehérjéhez öntjük és összedolgozzuk.
Az így kapott vaníliakrémet a tepsibe borítjuk, elsimítjuk, és egy éjszakára vagy legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, bevonjuk vele a vaníliakrémet, elhelyezzük rajta a karamellmázas tetőket, és felszeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Azt mondhatom erről a süteményről, amit már többeknél olvastam, hogy közel sem olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyennek első látásra tűnhet. Mindenképpen megéri vele próbálkozni, mert nagyon finom és kiadós édesség.
A vaníliakrém és a máz Moha receptje alapján készült, egyrészt mindenképpen olyant szerettem volna, ami nem vaníliás pudingporból készül, másrészt az ő receptjei mindig nagyon pontosak és megbízhatóak.

magas falú tepsi aljára vágj egy kartonlapot, vond be folpackkal. tegyél a tepsi aljára folpackot, hogy jól túllógon a tepsi falán, bele a karton, mehet rá a süti, és a folpackkal könnyen kiemelhető lesz bár nekem a nagyobb tepsiből 4kezes művelet volt, de sikerült

Francia krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Rákóczi túrós
Avatar Zsuzsa Kedvelnék
Rákóczi túrós

Túrótöltelék: Mindent összekeverünk, kivéve a felvert fehérjét Azt a legvégén adjuk hozzá, ezzel lazítjuk a tölteléket Windhab A vízből és cukorból sűrű szirupot főzünk A fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
Bagoly süti
Bagoly süti

Keverjük össze a maragarint a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgájákat és újra keverjük összze. Öntsük bele a tejet és a mézet. Keverjük át. Egy másik edényben keverjük össze a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Hamis túrógombóc
Hamis túrógombóc

A tejet kezdd melegíteni egy vastagabb falú lábosban, dobd hozzá a sót, a cukrot, a vaníliát, majd fokozatosan szórd hozzá a búdarát. Kevergetve főzd sűrűre közepes lángon, és hűts...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Brownie
Brownie

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Gőz fölött keverjük el egy üstben a cukrot, a kakaóport, a sót és a vajat addig, amíg a vaj szépen megolvad, és lágy, meleg masszát kapunk. Ha ez...

Elkészítési idő: Kb. 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk