Családireceptkönyv.hu

Pillecukor


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


g étkezési zselatin
3 evőkanál víz
15 dkg kristálycukor
1 evőkanál méz
csipet só
0,5 dl folyadék (ez a folyadék lehet színező vagy ízesítő anyag is, citromlé vagy szörp, valamilyen (íz)aroma, ételfesték)
A hempergetéshez:
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál kukorica keményítő

Elkészítés:


Odakészítjük a keverőtálba a zselatint a vízzel.

8g étkezési zselatin + 3 evőkanál víz egy nagyobb keverőtálba

Egy kisebb fazékban felteszünk főni a 15 dkg kristálycukrot az 1 evőkanál mézzel, csipet sóval és 0,5 dl folyadékkal, csak egyet rottyantjuk. Majd elkezdjük folytonos keverés mellett lassan, nagyon vékony sugárban a zselatinhoz önteni. Amíg öntjük, kisebb fokozaton dolgozunk, majd tehetjük nagyobbra is. Elkezd keményedni, és kúszik felfelé.

Én úgy szoktam megnézni, jó-e, ha nem ragadnak össze az ujjaim tőle, hanem inkább sikamlós.

Én egy mélyebb hungarocell tálcát szoktam alufóliával kibélelni úgy, hogy a fényes fele nézzen felém, és még be is kenem étolajjal vékonyan, ebbe öntöm bele, és beteszem a hűtőbe.

Már 2-3 óra múlva ki is tudjuk venni, kiborítjuk egy olajozott sütőpapírra, lehúzzuk róla az alufóliát.

A pillecukrot ollóval tetszőleges formákra szabdaljuk, majd meghempergetjük a porcukor és keményítő keverékében.

Hűtőben zacskóban vagy egy jól záródó dobozban sokáig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ganache
Ganache

Nem érheti közvetlenül hő a csokit. Hozzáadjuk a tejszínt, addig keverve, amíg egynemű lesz és közben melegítjük. Szobahőmérsékletűre hagyjuk hűlni.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Kétperces joghurtdesszert
Kétperces joghurtdesszert

A gyümölcsöt megtisztítjuk, kockákra (vagy karikákra - ha banán) vágjuk. Rálocsoljuk a citromlevet, rászórjuk a porcukrot, ráöntjük a joghurtot, elkeverjük. Borospoharakban tálalju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Zsírban sült perec
Zsírban sült perec

A tojásokat villával felverjük. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáöntjük a tojást, a sót, a porcukrot, a szódabikarbónát, két dl aludttejet, a tejfölt, és összegyúrjuk. Ha szükséges,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pampuska - Fánk
Pampuska - Fánk

A lisztet mély tálba szitáljuk. 1 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük, amíg felfut. A liszt közepébe mélyedést...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk