Családireceptkönyv.hu

Pillecukor


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


g étkezési zselatin
3 evőkanál víz
15 dkg kristálycukor
1 evőkanál méz
csipet só
0,5 dl folyadék (ez a folyadék lehet színező vagy ízesítő anyag is, citromlé vagy szörp, valamilyen (íz)aroma, ételfesték)
A hempergetéshez:
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál kukorica keményítő

Elkészítés:


Odakészítjük a keverőtálba a zselatint a vízzel.

8g étkezési zselatin + 3 evőkanál víz egy nagyobb keverőtálba

Egy kisebb fazékban felteszünk főni a 15 dkg kristálycukrot az 1 evőkanál mézzel, csipet sóval és 0,5 dl folyadékkal, csak egyet rottyantjuk. Majd elkezdjük folytonos keverés mellett lassan, nagyon vékony sugárban a zselatinhoz önteni. Amíg öntjük, kisebb fokozaton dolgozunk, majd tehetjük nagyobbra is. Elkezd keményedni, és kúszik felfelé.

Én úgy szoktam megnézni, jó-e, ha nem ragadnak össze az ujjaim tőle, hanem inkább sikamlós.

Én egy mélyebb hungarocell tálcát szoktam alufóliával kibélelni úgy, hogy a fényes fele nézzen felém, és még be is kenem étolajjal vékonyan, ebbe öntöm bele, és beteszem a hűtőbe.

Már 2-3 óra múlva ki is tudjuk venni, kiborítjuk egy olajozott sütőpapírra, lehúzzuk róla az alufóliát.

A pillecukrot ollóval tetszőleges formákra szabdaljuk, majd meghempergetjük a porcukor és keményítő keverékében.

Hűtőben zacskóban vagy egy jól záródó dobozban sokáig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Dióhabos linzer// Lehet mákos
Dióhabos linzer// Lehet mákos

A sót cukrokat elkeverjük a liszttel majd a vajjal,zsírral összemorzsoljuk ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.Becsomagoljuk folpackba és hűtőbe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós - Színes kekszek - OK
Kakaós - Színes kekszek - OK

1. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sót és a sütőport és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy ne túl ragadós tésztát kapjunk. 2. A té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Citromos - Citromkrém szelet - OK
Citromos - Citromkrém szelet - OK

1. A tésztához valókat összegyúrjuk és közepes méretű, vajazott, lisztezett tepsibe nyújtjuk és kisütjük. 2. Kihűlés után kenjük rá a krémet: 3. A pudingport, a lisztet, cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Grillázsfagylalt
Grillázsfagylalt

Vastag talpú lábasban feltesszük a tejet forrni 5 dkg cukorral és a vaníliával. A tojások sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral. Folyamatos keverés mellett ráöntjük a forró teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk