Tészta:
20 dkg cukor
10 dkg margarin
2 db tojás
2 evőkanál méz
1 cs sütőpor
40 dkg liszt
2 dl tej
Máz:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
3 ek. kakaópor
1 dl tej esetleg rumaroma
Tészta:
A cukrot, margarint, a tojást habosra keverjük majd fokozatosan hozzáadjuk a mézet. A lisztet a sütőporral összekeverjük és apránként a tejjel állandó keverés mellett tésztát készítünk belőle és lisztezett, vajazott tepsibe öntjük. Lassú tűzön 170-180 fokon sütjük, mint a piskótát.
Máz:
A margarint felolvasztjuk és a többi hozzávalóval kikeverjük (meleg mázt készítünk).
Kókuszreszelékben, (darált dióban) vagy (mákban) megforgatjuk tetszés szerint.
1. Először a tölteléket készítem el: az almát meghámozom, kimagozom, negyedekre vágom, és nagylyukú reszelőn lereszelem. 4. Rádobom a kis kockákra vágott, hideg vajat, és kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy32x39cm tepsit sütőpapírral kibélelünk.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórunk 15-dkg cukrot és 1 zacskó vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy keverőtálba teszem, hozzáadom a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat (én a hűtőben tartok cukorral összekevert citromhéj-reszeléket, mert finomabb és intenzívebb, min...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk. A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggye...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes