A túrós töltelékhez:
25 dkg túró
7,5 dkg cukor
1,5 dkg búzadara
2 tojás sárgája
1/2 dl tejföl
1/2 citrom reszelt héja
1/2 vaníliáscukor
1 tojás fehérjének a habja
A meggyes töltelékhez:
3/4 üveg meggybefőtt
2 dl meggylé
1/2 zacskó vaníliás puding
cukor ízlés szerint
A hab:
A maradék 2 tojásfehérjét felvertem + 4 tojásfehérjével és 25 dkg porcukorral
A tészta hozzávalóit robotgéppel simára kevertem.
Sütőpapírral kibéleltem egy kb. 20 x 30 cm-es tepsit, beletettem a felezőt, belekanalaztam mindkét részbe a masszát.
Előmelegített sütőben, légkeverésen 200 C-on, félig megsütöttem úgy 10 perc alatt.
Megkentem a sárgabaracklekvárral.
Óvatosan összekevertem a túrós töltelékhez a hozzávalókat, utoljára a fehérje habját kevertem hozzá.
Rásimítottam a túrós tölteléket a félig sült tészta felére.
A meggyet leszűrtem, és felfogtam a levét.
A 1/2 zacskó vaníliás pudingot megfőztem a meggy 2 dl levéből, ízesítettem cukorral, összekevertem a meggyel és ezt a tölteléket kentem a tészta másik felére.
20 perc alatt készre sütöttem.
Levettem a hőmérsékletet 80 fokra és rákentem a habot mindkét töltelékre.
Villával megtarajoztam és további 25-30 perc alatt rászárítottam.
A zabkekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával. Egy tetszőleges méretű tortaformát (én 24 és 26 cm-es formát szoktam használni) kibélelünk sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. a túrót kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót 2. nedves kézzel kb. diónyi golyókat gormázunk 3. bő (teljesen át tudjanak fordulni a fánkok...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTésztából 4 cipót csinálni és tepsi hátán sütni. a lapokat megkenni a krémmel DE második lapot lekvárral kell kenni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű