50 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vaj, 1 tejföl, 1 tojás sárga, citromhéj (pici leve az almára v meggyre!), őrölt mogyoró, v dió, vaníliás cukor (2 db) , fehéj.
A tésztát elfelezzük 2 részre, kinyújtjuk, megszórjuk őrölt mogyoróval, rátesszük az egyik felére az almát, másik felére meggyet. Meglocsolom citromlével, fehéjjal, vaniliás cukorral. Megint megszórni mogyoróval, majd rátenni a tészta másik felét! A tetejét megszurkálni villával! Én "umlufton" sütöm 150 fokon, majd egy idő után megnézni, és tovább sütni alul-felül sütéssel! A teteje szép piros lesz és máris kész!
A töltelékhez a meggyet a cukorral és a fahéjjal felforraljuk, majd forrástól számított 15-20 percig kis lángon rotyogtatjuk. A keményítőt feloldjuk a hideg vízben, a meggyhez öntj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.youtube.com/watch?v=64UE-34q2TM
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krém elkészítése: Először a sodót készítjük el. Ha pudinggal csináljuk, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű