50 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vaj, 1 tejföl, 1 tojás sárga, citromhéj (pici leve az almára v meggyre!), őrölt mogyoró, v dió, vaníliás cukor (2 db) , fehéj.
A tésztát elfelezzük 2 részre, kinyújtjuk, megszórjuk őrölt mogyoróval, rátesszük az egyik felére az almát, másik felére meggyet. Meglocsolom citromlével, fehéjjal, vaniliás cukorral. Megint megszórni mogyoróval, majd rátenni a tészta másik felét! A tetejét megszurkálni villával! Én "umlufton" sütöm 150 fokon, majd egy idő után megnézni, és tovább sütni alul-felül sütéssel! A teteje szép piros lesz és máris kész!
A tojásokat kikeverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojások sárgáját a fele cukorral jó habosra kikeverjük. A tojás fehérjét a cukor másik felével, csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, és hűvös helyen 20 percig pihentetjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk. A harmadát behajtjuk a közepére. Les...
Elkészítési idő: 10 perc+ 30 per Nehézség: KönnyűA pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel ke...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű