Családireceptkönyv.hu

Almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vaj, 1 tejföl, 1 tojás sárga, citromhéj (pici leve az almára v meggyre!), őrölt mogyoró, v dió, vaníliás cukor (2 db) , fehéj.

Elkészítés:


A tésztát elfelezzük 2 részre, kinyújtjuk, megszórjuk őrölt mogyoróval, rátesszük az egyik felére az almát, másik felére meggyet. Meglocsolom citromlével, fehéjjal, vaniliás cukorral. Megint megszórni mogyoróval, majd rátenni a tészta másik felét! A tetejét megszurkálni villával! Én "umlufton" sütöm 150 fokon, majd egy idő után megnézni, és tovább sütni alul-felül sütéssel! A teteje szép piros lesz és máris kész!

Almás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judy
Raffaello
Raffaello

A kristálycukrot és a vizet felfőzzük, majd a tejport és a 20 dkg kókuszreszeléket összekeverjük. Amikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés di­é­tás szed­res álom
Bögrés di­é­tás szed­res álom

- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazz ki 6 szabvány muffinformát, vagy sütésálló bögrét. - Keverd össze a tészta hozzávalóit, amíg egynemű nem lesz. - Egy másik tálban keverd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyergyói csöröge  baracklekvárral
Gyergyói csöröge baracklekvárral

1. A hozzávalókból gyúródeszkán puha tésztát gyúrunk, vagyis addig gyúrjuk, amíg a kezünktől elválik és hólyagozni kezd. Meleg helyen fél órát pihentetjük. 2. Ezután lisztezett d...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Mézes Marlenka
Mézes Marlenka

Karamell: Nagylángon állandó kevergetés mellett forraljuk fel a tej, cukor, szódabikarbóna és vaníliaaroma keverékét, majd vegyük kisebb lángra és kb két óra alatt szép lassan f...

Elkészítési idő: 3,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk