• 180 g búzaliszt (BL55)
• 360 ml 2,8%-os tej
• 2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
• 2 evőkanál étolaj
• 1 csipet só
• 1 nagy csipet kristálycukor
1. Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk.
2. Ha teljesen sima a keverék, jöhet a következő lépés. (A tej adagolással állítjuk be a tészta sűrűségét. Van, hogy elég az alap tej mennyiség is, de ha erősebb a lisztünk, több tej is szükséges, hogy ne legyen túl sűrű a tészta. Tejszín sűrűségűre hígítsuk a tésztát)
3. Felhevítjük a serpenyőt - ha szükséges, pár csepp olajjal. Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk.
4. Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta. Töltésig egymásra halmozva, lefóliázva, hűtőben tároljuk a palacsintákat, persze a legjobb frissen fogyasztani.
Bármivel tölthetjük, mivel ez egy semleges palacsinta tészta.
A gyümölcslevet a cukorral és a zselatinnal elkeverjük, majd lassú tűzőn felmelegítjük. (Ne forraljuk fel.) Ezután a formákba adagoljuk, berakjuk a hűtőbe és megdermesztjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a vajjal, a tojással, a tejföllel és a cukorral jól összegyúrjuk, majd néhány órára hűtőbe rakjuk. 2. A gesztenyemasszát a margarinnal összedolgozzuk. 3. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 tojássárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot és 1 cs. vaníliapudingot habosra verünk kézzel vagy turmixgéppel, majd 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a csipet sót, az őrölt vaníliát, az eritritet és a citromhéjat, majd ezeket is alaposan belekeverjük. A 2 tojást a lisztes keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű