• 180 g búzaliszt (BL55)
• 360 ml 2,8%-os tej
• 2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
• 2 evőkanál étolaj
• 1 csipet só
• 1 nagy csipet kristálycukor
1. Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk.
2. Ha teljesen sima a keverék, jöhet a következő lépés. (A tej adagolással állítjuk be a tészta sűrűségét. Van, hogy elég az alap tej mennyiség is, de ha erősebb a lisztünk, több tej is szükséges, hogy ne legyen túl sűrű a tészta. Tejszín sűrűségűre hígítsuk a tésztát)
3. Felhevítjük a serpenyőt - ha szükséges, pár csepp olajjal. Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk.
4. Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta. Töltésig egymásra halmozva, lefóliázva, hűtőben tároljuk a palacsintákat, persze a legjobb frissen fogyasztani.
Bármivel tölthetjük, mivel ez egy semleges palacsinta tészta.
A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahõmérsékletű vajjal. A meggybefõtt rumaromával ízesített levébõl annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Ned...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűEgy 23 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába csíptessünk szilikonos sütőpapírt, majd kívülről csomagoljuk be alufóliával úgy, hogy ne tudjon a víz befolyni majd sütéskor. 2 A krém...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a szódát és az ecetet. Erre egy magasabb edényt használjunk,mert hab képződik a tetején. Egy edényben kikeverjük a vajat, mézet és a cukrot, majd hozzáadjuk az ecetes...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz