Családireceptkönyv.hu

Bagolyszem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
5 dkg porcukor
2 dl tejföl
4 db tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1/2 csomag sütőpor.

Töltelék:

20 dkg kókusz reszelék
4 db tojásfehérje
4 púpozott evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Fejtett meggy

Baracklekvár.

Elkészítés:


A tésztához valókat összedolgozzuk, és három részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Ezt a lapot megkenjük barack lekvárral, a két oldalát végig rakjuk fejtett meggyel és felgöngyöljük úgy, hogy a középen 1,5-2 ujjnyi rést hagyunk. Óvatosan alányúlva a tepsibe tesszük (mind a három rúddal így járunk el). A tepsit nem kell se zsírozni, se lisztezni.

Töltelék:
4 tojás fehérjét, a porcukrot, a vaníliás cukrot, kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókusz reszeléket, ezt a masszát a rúd közepén hagyott résbe rakjuk. Előmelegített sütőbe 180 fokon világosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sokáig eláll

Bagolyszem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Finom kosárka, keksznek is :)
Finom kosárka, keksznek is :)

A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. Azután félretesszük, hogy kihűljön. Ezala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Kosárka
Kosárka

1. A tojás kivételével a hozzávalókat jól elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. A tésztát hűvös helyen vagy hűtőbe pihentetjük. Ha kész a töltelék, akko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A szultán csemegéje
A szultán csemegéje

A hideg vajat kisebb lábasba tesszük, rászórjuk a lisztet, és melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett lágy masszává olvasztjuk. Hozzákeverjük a cukrot, majd 1-2 perc elte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk