menu

Családireceptkönyv.hu

Bódító csokis diós sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



6 tojásfehérje
27 dkg cukor
fél tasak sütőpor
27 dkg darált dió
2 evőkanál liszt
A krémhez:

6 tojássárgája
27 dkg cukor
17 dkg margarin
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
darált dió a tetejére (tetszés szerinti mennyiség)

Elkészítés:


A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk. A diót is belekeverjük. Egy 25×37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a tésztát. Közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. A tészta keményebb lesz, mint a piskóta, ettől ne rémüljünk meg, ilyennek kell lennie. A krémet is elkészítjük. Az alapanyagokat egy edénybe tesszük, jól összekeverjük és lassú tűzön, főzzük. Habverővel folyamatosan kavargatjuk, mikor elkezd sűrűsödni, le is vehetjük a tűzről. A kihűtött tésztára kenjük a krémet, jól megszórjuk dióval és szeletelhetjük is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rétes töltelékek
Rétes töltelékek

Almatöltelék: 1 kg tisztított, reszelt almát pároljunk meg, míg leve elfő, majd 10 dkg cukorral keverjük, s fahéjjal ízesítjük. Amennyiben jó érett az alma, párolás nélkül is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya
Gyümölcstorta-barackos
Gyümölcstorta-barackos

A gyümölcstorta formát margarinnal megkenjük és rétesliszttel meghintjük. A diót megdaráljuk.Kimérjük a cukrot, a lisztet, egy mikrózható fehér porcelán csészébe beletesszük a 10 d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás kevert
Almás kevert

Az összes hozzávalót egy tálba rakjuk, összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintjük, felszeleteljük és már...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Csokis diós varázs
Csokis diós varázs

A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk