A laphoz: 9 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 200 gramm ledarált és pergelt dió
A krémhez: 9 tojássárgája, 250 gramm cukor, 5 evőkanál liszt, 300 ml tej, 1 csomag vaj, 5 tasak vaníliás cukor
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe, majd süssük alacsony lángon míg aranybarna lesz. Közben készítsük el a krémet.
A tojássárgákat keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a fellangyosított tejet. Tegyük a tűzre, és alacsony lángon addig kavargassuk, míg besűrűsödik. A vajat mixerrel keverjük el a vaníliás cukorral, és ezt is adjuk hozzá a krémhez. Amikor kihűltek a lapok, jó vastagon kenjük meg az egyiket, majd helyezzük rá a másikat. A tetejére is kenjünk egy nagyon vékony réteg krémet, majd szórjuk meg kókusszal vagy csokoládé reszelékkel.
1. A tésztához a lisztet dagasztótálba szórjuk. Az élesztőt hosszabb falú pohárba morzsoljuk, hozzáadjuk az 1 teáskanálnyi cukrot és felöntjük 1 dl langyos vízzel. Megvárjuk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tud...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk és közepes tepsiben egyenként kisütjük. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel. Krém: 4 kivit me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű