A laphoz: 9 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 200 gramm ledarált és pergelt dió
A krémhez: 9 tojássárgája, 250 gramm cukor, 5 evőkanál liszt, 300 ml tej, 1 csomag vaj, 5 tasak vaníliás cukor
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe, majd süssük alacsony lángon míg aranybarna lesz. Közben készítsük el a krémet.
A tojássárgákat keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a fellangyosított tejet. Tegyük a tűzre, és alacsony lángon addig kavargassuk, míg besűrűsödik. A vajat mixerrel keverjük el a vaníliás cukorral, és ezt is adjuk hozzá a krémhez. Amikor kihűltek a lapok, jó vastagon kenjük meg az egyiket, majd helyezzük rá a másikat. A tetejére is kenjünk egy nagyon vékony réteg krémet, majd szórjuk meg kókusszal vagy csokoládé reszelékkel.
A kinyújtott tésztát csöröge metélővel elvágjuk tojással meg kenjük és megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a hozzávalókat alaposan kidolgozzuk. 3 cipót formálunk belőle, az egyik cipóba kakaót dolgozunk! A töltelékhez: Jól összekeverjük és a végén a felvert tojáshabot be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElmorzsoljuk a margarinnal a lisztet. Felfuttatjuk az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez az élesztőt, a tojást és a cukrot, és ha kell, még egy kis te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejföl kivételével a hozzávalókat alaposan kikeverem, majd a masszát a tejföllel is összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és a lisztbe forgatott meggyel megszórom. (Í...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Könnyű