8 db tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg margarin (olvasztott)
9 púpozott ek finomliszt
1 l tej
5 dkg mandula (vágott)
Egy nagyobb edényben a tojások sárgáját a cukorral, az ízlés szerinti mennyiségű vaníliás cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet.
Apránként belekeverjük a lisztet, aztán óvatosan a tojások fehérjéből vert kemény habot.
Kikent tepsibe öntjük a masszát, a tetejére kis darabokra vágott mandulát szórunk és HIDEG sütőben (azaz nem kell előmelegíteni a sütőt!) 150 fokon kb. 1 órán át sütjük. (Én 37 cm-e tepsit használtam.)
Kilós vaníliás cukrot használok, és nem spórolok vele. Evőkanállal adagolom a sütihez... isteni illat van a konyhában sütés közben :)
Összeállítom, 3 részre osztom, egyenként elnyújtom, töltöm. Tölteléknek 7dl sárgabarack-lekvárt, 40dkg őrölt diót, 4 marék kr.cukrot, 2 vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héját h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 10 dkg kakaót a 16 dkg cukorral, 1 dl vízzel sűrű sziruppá főzzük. A tűzről levéve gyorsan belekeverjük a vajat. Majd megkenjük a tortát, vagy más süteményeket amiket mázzal szer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a babapiskóta kivételével jól összedolgozzuk, majd egy 20×30 centis tepsi aljára nyomogatjuk. Felfőzzük a krémhez a porcukrot, a pudingot és a tejet, majd h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű