25dkg hideg margarint összemorzsolok 1/2 kg liszttel , 5 evőkanál kristály cukrot , 1 zacskó sütőport 4 evőkanál tejfölt, kevés reszelt citrom héjat, pici vanília aromát összegyúrom. Ha nem állna össze lehet még egy kis tejet vagy tejfölt bele tenni, de nem szokott ilyen gond lenni. Beteszem a hűtőbe pihenni amíg elkészítem a tölteléket. Legalább 1 1/2 kg almát meghámozok nagy lyukú reszelőn lereszelem megszórom kristálycukorral. Előkészítek egy üveg teljesen mindegy milyen lekvárt amit kenni lehet egy kanállal. Én most idei kicsit folyós szilvalekvárt használtam. Őrölt fahéjat is elő készítem kb. egy mokkáskanálnyi kell belőle. A tésztát előveszem elosztom két felé , a nagyobb részt tepsi méretűre nyújtom lisztezett deszkán. Sodrófára feltekerve beleteszem a tepsibe, úgy hogy egy kis pereme is legyen. Nem kell sem kikenni sem lisztet tenni a tészta alá. Megkenem lekvárral vékonyan. Az almát a két tenyerembe fogva kinyomom és elegyengetem a tésztán, megszórom fahéjjal. A felső lapot is kinyújtom a maradék tésztából, evvel betakarom. A tetejét villával megszurkálom egy pár helyen, hogy ne repedjen fel. 1 tojás sárgáját 2 evőkanál tejjel összekeverek, ezzel kenem meg a tetejét. A villát finoman rányomva hullám vonalakkal átlósan kidíszítem A sütőt 180 C. fokra beállítom és úgy sütöm kb40 percet.
A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet össze keverjük és forró olajban sütjük, majd vaníliás porcukorral hintjük.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a rumaromával fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd a kemény habbá vert toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, vagy margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a folyékony mézet és apránként a tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, 4 r...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes