25dkg hideg margarint összemorzsolok 1/2 kg liszttel , 5 evőkanál kristály cukrot , 1 zacskó sütőport 4 evőkanál tejfölt, kevés reszelt citrom héjat, pici vanília aromát összegyúrom. Ha nem állna össze lehet még egy kis tejet vagy tejfölt bele tenni, de nem szokott ilyen gond lenni. Beteszem a hűtőbe pihenni amíg elkészítem a tölteléket. Legalább 1 1/2 kg almát meghámozok nagy lyukú reszelőn lereszelem megszórom kristálycukorral. Előkészítek egy üveg teljesen mindegy milyen lekvárt amit kenni lehet egy kanállal. Én most idei kicsit folyós szilvalekvárt használtam. Őrölt fahéjat is elő készítem kb. egy mokkáskanálnyi kell belőle. A tésztát előveszem elosztom két felé , a nagyobb részt tepsi méretűre nyújtom lisztezett deszkán. Sodrófára feltekerve beleteszem a tepsibe, úgy hogy egy kis pereme is legyen. Nem kell sem kikenni sem lisztet tenni a tészta alá. Megkenem lekvárral vékonyan. Az almát a két tenyerembe fogva kinyomom és elegyengetem a tésztán, megszórom fahéjjal. A felső lapot is kinyújtom a maradék tésztából, evvel betakarom. A tetejét villával megszurkálom egy pár helyen, hogy ne repedjen fel. 1 tojás sárgáját 2 evőkanál tejjel összekeverek, ezzel kenem meg a tetejét. A villát finoman rányomva hullám vonalakkal átlósan kidíszítem A sütőt 180 C. fokra beállítom és úgy sütöm kb40 percet.
Előveszünk két edényt. Az egyikben kikeverjük a vajat, cukrot, vaníliáscukrot és tojást. A másikban összekeverjük lisztet a zabpehellyel, kókuszreszelékkel, csokipasztillával, őröl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojáshabot külön kell felverni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű