Tészta:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dlg porcukor
3 tojás sárgája
3 kanál tejföl
1 cs vaniliás cukor
1 cs sütőpor
Töltelék:
3 tojás fehérje
20 dkg porcukor
1/4 citrom leve
20 dkg darált dió
rumos meggy vagy lekvár
A tészta hozzávalóoz összegyúrjuk és vékonyan kibéleljük vele a kosárkákat. A kosárkák aljára rumos meggyet vagy lekvárt teszünk.. A töltelékhez a tojás fehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Hozzáadjuk egy negyed citrom levét is, valamint 20 dkg darált diót A töltelékkel megtöltjük a kosárkákat, majd világosra sütjük.
1. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet. 2. Jól összekeverjük és beleforgatjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű,A tésztához a cukrot, a tojást és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Lágy tésztát kapunk.Kibéleljük a kis kosárformákat, és 200-220 fokos sütőben k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A cukrot és a tojásokat keverjük habosra. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és a tejet. Az akácvirágfürtöket mossuk meg alaposan, majd mártsuk a sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurt, tejföl, cukor, zselatin keverékét felmelegitem (nem forralom!). Hozzáadom a felvert tejszinhabot, belekeverem a feldarabolt gyümölcsöt. A 26 cm-es tortaforma alját ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű