A tésztához:
4 tojásos piskóta
A krémhez:
5 dl tejszín
5 dl porcukor
1 csomag habfixáló
2 tábla étcsokoládé
2 csomag tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
3 evőkanál cukor
A kisült piskótalapot 34 x 32-es sütőpapiros tepsibe megsütöm. Amikor kihűlt 3 egyenlő lapra vágom. A Pudingot a szokásos módon felfőzöm, és kihűtöm. A tejszínt a fixálóval és a porcukorral felverem. Amikor a puding meghűlt összekeverem a tejszínhab 2/3-ával, és az alsó lapra ráteszem, majd elsimítom. A csokoládét közben gőz felett felolvasztom és csíkokban a krémre teszem.Beteszem a hűtőbe és amikor a csokoládé megszilárdul, akkor ráteszem a következő lapot, a krémet és az olvasztott csokoládét.Újra a hűtőbe teszem és ha már megdermedt a csokoládé jöhet a felső harmadik lap, amit tejszínhabbal és olvasztott csokival díszítek.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, az élesztőt és a vizet, tejet majd jól összegyúrjuk, dagasszuk. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük, amíg a duplá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához valókat összegyúrjuk, két cipóba várjuk és egy éjszakán át hűtőben tároljuk. Másnap kivajazott, kilisztezett, vagy sütőpapírozott tepsibe reszeljük az egyik cipót (alma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk egy nagy méretű tepsiben.Félbe vágjuk. A habnak valót a fixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük, majd félre teszünk egy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű