5 db tojásból sárga piskótát 6 db ból 2 db barna piskótát sütünk...KRÉM..2 cs. csokis pudingpor,2 kanál kakaó pór,1,5 kanál liszt,1/2 l tej,30 dkg por cukor,30 dkg vaj..
A hozzávalókból készítünk egy sárga, és két barna piskótát, majd elkészítjük a krémet. A 2 csokipudingot, 2 kanál kakaót, 1,5 kanál lisztet 1/2 liter tejben sűrűre és csomómentesre felfőzzük. Ha kihűlt 30 dkg vajat kikeverünk 40 dkg porcukorral, majd a pudinghoz adjuk. Megtöltjük a lapokat úgy, hogy a sárga legyen középen, annyi krémet hagyjunk, hogy a külsejét is betudjuk borítani krémmel. A tetejét megszórjuk tortadarával.
A 9 dl tejben felfőzzük a pudingot, és félretesszük hűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha egy kicsit laza, akkor lisztet tehetünk még hozzá (én így jártam el). Két lapot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd ha kihűlt, akkor kihabosítjuk a vajjal. A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsolj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot a zselatinnal együtt forrásig hevítjük, a gyümölcsöt pedig felaprítjuk. A tejszínt a habfixálóval felverjük és a kihűlt joghurthoz adjuk. Az őzgerincet folpackkal kibél...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű