3 tojás, 12 dkg cukor, 5+5 dkg vaj, 6 dkg dió, 14 dkg liszt, 2 dkg kakaó, 1 tasak vaníliás cukor, 1/2 teáskanál reszelt citromhéj, késhegynyi fahéj, 1/2 tasak sütőpor, csipetnyi só; a formához: 1 teáskanál vaj, 1 evőkanál liszt; a tetejére: 1 evőkanál porcukor
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral, hozzáadjuk a puha vajat és vele együtt is habosra kavarjuk. Beletesszük a citromhéjat, a fahéjat, a sót meg az apróra vágott diót, végül pedig a kakaót és alaposan összekavarjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a lisztet pedig összevegyítjük a sütőporral.A kakaós masszába könnyedén beledolgozzuk előbb a tojáshab felét, majd az egészet, végül pedig a lisztet. A masszát kivajazott, lisztezett, kb. 10x25 cm-es formába simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 40-45 percig sütjük. ha kihűlt kiborítjuk a formából, megszórjuk porcukorral és szeletekre vágva tálaljuk.
Indiáner hüvely készítése: a tojássárgáját 5 g cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet, és teljesen simára, folyósra keverjük. A cukor többi részével a tojásfe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat keverd ki a cukorral, a kukoricakeményítővel és a sóval, majd önts hozzá kevés tejet. Dolgozd simára, és fokozatosan adagold hozzá a maradék tejet. Sima, kis lángon...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz50 g étcsokoládét lereszelünk. A maradék étcsokoládét a likőrrel és a vajjal együtt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a mandulát, majd összekeverjük. 1-2 órára hűtőbe tes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű