3 tojás, 12 dkg cukor, 5+5 dkg vaj, 6 dkg dió, 14 dkg liszt, 2 dkg kakaó, 1 tasak vaníliás cukor, 1/2 teáskanál reszelt citromhéj, késhegynyi fahéj, 1/2 tasak sütőpor, csipetnyi só; a formához: 1 teáskanál vaj, 1 evőkanál liszt; a tetejére: 1 evőkanál porcukor
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral, hozzáadjuk a puha vajat és vele együtt is habosra kavarjuk. Beletesszük a citromhéjat, a fahéjat, a sót meg az apróra vágott diót, végül pedig a kakaót és alaposan összekavarjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a lisztet pedig összevegyítjük a sütőporral.A kakaós masszába könnyedén beledolgozzuk előbb a tojáshab felét, majd az egészet, végül pedig a lisztet. A masszát kivajazott, lisztezett, kb. 10x25 cm-es formába simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 40-45 percig sütjük. ha kihűlt kiborítjuk a formából, megszórjuk porcukorral és szeletekre vágva tálaljuk.
Először összekeverem a szárazanyagokat, valamint az aszkorbinsavat, szódabikarbónát és a pici sót. Ezután beleütöm szárazanyagok közé a két tojást és hozzá keverem a zsírt is. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése : A liszthez keverjük el a sütőport, és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2 / 3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük, hozzá adunk 3 evőkanál kakaó port, 2 tojást, fahéjat és 1 bögre forró vizet. Lisztezett formában sütjük meg.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást keverjük habosra, majd adjuk hozzá a gázon vagy mikróban felolvasztott vajat. Egy villával törjük össze a banánokat, és az így kapott pépet...
Elkészítési idő: 10+20 perc Nehézség: Könnyű