Családireceptkönyv.hu

Kijevi krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor
12 dkg porcukor,
20 dkg zsír,
2ek. méz
4 tojás sárgája,
1 doboz tejföl (1,8dl) +1-2 ek. tej (amennyivel jól nyújtható lesz a tészta)

Hab:

4 tojás fehérje,
15 dkg porcukor,
20-25 dkg apróra darabolt dió
8-10ek házi barack lekvár

Pudingos krém:

3 csomag vaníliás pudingpor,
7,5 dl tej,
20dkg cukor,
2 cs. vaníliás cukor
25 dkg margarin/ vaj.

Elkészítés:


Elkészítése:

A lisztet elkeverni a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsolni benne a zsírt, hozzá adni a tojások sárgáját, a mézet, a tejfölt. Fokozatosan annyi tejfölt adni hozzá, hogy puha, jól nyújtható tésztává álljon össze, ha szükséges, akkor még 1-2 ek. tejjel pótoljuk ( liszt fajtától függ, hogy mennyi tejföltől, vagy tejtől áll össze a jól nyújtható tészta). Alaposan összedolgozni a tésztát, majd három gombócra osztjuk. Tepsi hátlapján egyenként kinyújtjuk, megkenjük vékonyan baracklekvárral.
A fehérjéket felverni, majd a porcukrot hozzáadva addig habosítani, míg fényes lesz és csúcsot lehet húzni belőle. Ekkor beleforgatni az apróra vagdalt diót és a masszát elosztjuk, hogy mind a három lapot betudjuk vele vonni. Tepsi: 22x34 cm.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 percig sütjük ( sütőtől függ), amikor kezd színt kapni a tojáshab, akkor már kész a tészta is. Hagyjuk kihűlni a lapokat.

A pudingport elkeverni egy kevés tejjel, a többi tejet a cukorral, vaníliás cukorral felfőzzük, majd a pudingos masszát beleöntjük és sűrűre főzzük. Kevergetve kihűteni, majd alaposan összedolgozni a margarinnal/vajjal.
A lapokat kitöltjük a krémmel, az utolsó lappal lezárni a sütit, ezt nem krémezzük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek össze érjenek, másnap szépen lehet szeletelni.
- Eltértem az „eredeti recepttől” – (már amennyire eredeti-a neten találtam) azzal, hogy ott nincs baracklekvár, de az én családom szereti, ha egy kicsit húz a gyümölcsös ízre és nem émelyítően édes.

Kijevi krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Magdi
Apple pie - Barbara Kézsmárki
Apple pie - Barbara Kézsmárki

Összekeverem a tészta hozzávalóit, beleteszem a pie formában. A tészta hozzávalóit összekeverem (nem szabad állni hagyni). A tészta tetejét megkenem a tejjel és megszórom kevés ba...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Teasütemény
Teasütemény

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. A tésztát gyorsan összeállítjuk, egy ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Cappuccino szelet
Cappuccino szelet

A tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pite - almás-mákos habpite
Pite - almás-mákos habpite

A tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a diót, a mákot, a sütőport, a mézet és a xilitetet, majd alaposan összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hőálló edé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk