Hozzávalók
Tésztához:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor
12 dkg porcukor,
20 dkg zsír,
2ek. méz
4 tojás sárgája,
1 doboz tejföl (1,8dl) +1-2 ek. tej (amennyivel jól nyújtható lesz a tészta)
Hab:
4 tojás fehérje,
15 dkg porcukor,
20-25 dkg apróra darabolt dió
8-10ek házi barack lekvár
Pudingos krém:
3 csomag vaníliás pudingpor,
7,5 dl tej,
20dkg cukor,
2 cs. vaníliás cukor
25 dkg margarin/ vaj.
Elkészítése:
A lisztet elkeverni a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsolni benne a zsírt, hozzá adni a tojások sárgáját, a mézet, a tejfölt. Fokozatosan annyi tejfölt adni hozzá, hogy puha, jól nyújtható tésztává álljon össze, ha szükséges, akkor még 1-2 ek. tejjel pótoljuk ( liszt fajtától függ, hogy mennyi tejföltől, vagy tejtől áll össze a jól nyújtható tészta). Alaposan összedolgozni a tésztát, majd három gombócra osztjuk. Tepsi hátlapján egyenként kinyújtjuk, megkenjük vékonyan baracklekvárral.
A fehérjéket felverni, majd a porcukrot hozzáadva addig habosítani, míg fényes lesz és csúcsot lehet húzni belőle. Ekkor beleforgatni az apróra vagdalt diót és a masszát elosztjuk, hogy mind a három lapot betudjuk vele vonni. Tepsi: 22x34 cm.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 percig sütjük ( sütőtől függ), amikor kezd színt kapni a tojáshab, akkor már kész a tészta is. Hagyjuk kihűlni a lapokat.
A pudingport elkeverni egy kevés tejjel, a többi tejet a cukorral, vaníliás cukorral felfőzzük, majd a pudingos masszát beleöntjük és sűrűre főzzük. Kevergetve kihűteni, majd alaposan összedolgozni a margarinnal/vajjal.
A lapokat kitöltjük a krémmel, az utolsó lappal lezárni a sütit, ezt nem krémezzük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek össze érjenek, másnap szépen lehet szeletelni.
- Eltértem az „eredeti recepttől” – (már amennyire eredeti-a neten találtam) azzal, hogy ott nincs baracklekvár, de az én családom szereti, ha egy kicsit húz a gyümölcsös ízre és nem émelyítően édes.
Minden hozzávalót összegyúrok és mint az alaplinzernél szokták, egy órára hűtőbe rakom. Utána nyújtom és szaggatom, kinkent tepsibe 180 fokon 10 perc alatt megsül
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBanánt villával összetörjük, hozzátesszük a felvert tojást, és pici sót. Serpenyőbe 3 halmot kanalazok, 1-1 percig sütöm mindkét oldalát. Házilekvárral megkenve, vagy csak úgy ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre. 2. A hozzávalókat összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütj...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűAz egész ojást keverd habosra a cukorral, hozzá a többi, sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben sütni mint a piskótát
Elkészítési idő: 3/4 óra Nehézség: Könnyű