A tészta hozzávalói a következők:
- 40 dkg Nutri free Mix per pane liszt
- 20 dkg puha vaj
- 1 csomag Dr. Oetker szárított élesztő
- 3 tojás sárgája
- 1,5-2 dl tej
A töltelékhez:
- 3 tojás fehérje
- 20 dkg cukor
- 15-20 dkg darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Miután összeállt a tészta, rizsliszttel megszórt szilikon lapon téglalap alakúra nyújtjuk, és rákenjük a tölteléket:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a diót apróra daráljuk. A kinyújtott tésztalapra kenjük a habot, rászórjuk a darált diót, és a szélesebbik oldalánál rúd alakúra feltekerjük. Éles késsel kb. 1,5-2 centis szeleteket vágunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk..
170 fokos sütőben szép világosra sütjük.
Kevés porcukorral megszórjuk a tetejüket, de ez el is hagyható.
vivien géczi receptje
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűElkészítés módja Az élesztőt egy kiskanál cukorral és tejjel felfuttattam. Az átszitált lisztet sóztam. Amikor az élesztő felfutott, akkor a liszthez adtam, és a többi hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet és a sütőport. A tojást a cukorral verjük habosra, majd öntsük hozzá a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit a vajjal alaposan kikenjük és k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet lábosba tesszük, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjuk a narancs levét. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha levet engedett, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű