50 dkg liszt
25 dkg rama
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 cs sütőpor
20 dkg cukor
Össze gyúrjuk szükség szerint tejfölt adunk még a tésztához.
1,5 kg alma
ízlés szerint cukor és fahéj
A tészta hozzávalóit össze gyúrjuk majd ketté vesszük. Kinyújtjuk beletesszük a tepsibe megszórjuk zsemlemorzsával és mehet rá a töltelék. Kinyújtjuk a másik tésztát és mehet a tetejére. Megkenjük tojással, megszurkáljuk a tetejét villával és mehet a sütőbe.
180 fokon kb 45 perc
A puha vajat, a cukrot a tojást, és a lereszelt gyömbért egy tálba tesszük, és kézi mixerrel puhára, habosra dolgozzuk. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, és kézzel ö...
Elkészítési idő: 27 perc Nehézség: KönnyűA zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk, a gyümölcslét pedig felforrósítjuk. Ha a zselatinlapok megpuhultak, akkor kinyomkodjuk a vizet belőle, és a cukorral együtt elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Tetszőleges gyümölcsökkel kirakjuk a tetejét, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A vajat a porcukorral habosra keverjük. A tej kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd egyneművé keverjük. (A lisztet lehetőleg szitáljuk!) Végeredményk...
Elkészítési idő: 30 perc+ hűtés Nehézség: Könnyű