20 dkg datolya (mag nélkül mérve)
1 dl forró mandulatejszín (más paleo tejszín, vagy tej is jó)
2 ek. méz
kb. 1/4-1/2 tk. Himalája só vagy tengeri só (ízlés szerint)
5 dkg kókuszliszt
5 dkg kókuszreszelék darálva
+
kb. 3 ek. erythritol (por alakú)
1/4 tk. őrölt fahéj
Egy nagyon gyors és egyszerű desszertet hoztam, talán emlékeztek még a sós karamelles csokis szeletre, nagy sikere volt, sokan elkészítettétek, ott is hasonló a töltelék. A kókusz íze jól passzol hozzá, nálunk mindenkinek nagyon ízlett, pedig a kókusz miatt néha szoktak lázadozni. Nem nagy mennyiség az egész, talán 16-18 kis golyócska lesz belőle. A sót ne hagyjátok ki, lehet picit kevesebbet tenni bele ízlés szerint, de fontos, hogy benne legyen, kiemeli a datolyakrém édességét.
A datolyát magozd ki, öntsd fel a forró tejszínnel, add hozzá a sót, a mézet és botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a kókuszlisztet és a finomra darált kókuszreszeléket, alaposan keverd el, hagyd állni 5 percet. Formázz apró kis golyókat a masszából, forgasd meg a fahéjas édesítőben. Azonnal is ehető, de finomabb, ha egy kicsit lehűtöd.
Troll?
Tojásfehérjét habbá verni.A magokat kis lisztbe forgatni. Az összes hozzávalót összekeverni.Forma vajas-lisztes v.sütőpapíros. A masszát beleönteni.180 fok 20 -30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 6 tojásos piskótát készítek a következő módon: szétválasztom a tojásokat és a fehérjét a 6 ek cukorral keményre verem. 2. Ezután hozzákeverem a tojások sárgáját, majd a 6 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben a porcukort egy sűrű szitán (pl teaszűrő) átszitáljuk, ez lényeges momentum, fontos, hogy minél finomabb porcukort kapjunk. Egy részét a porcukornak félre pakoljuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz