20 dkg datolya (mag nélkül mérve)
1 dl forró mandulatejszín (más paleo tejszín, vagy tej is jó)
2 ek. méz
kb. 1/4-1/2 tk. Himalája só vagy tengeri só (ízlés szerint)
5 dkg kókuszliszt
5 dkg kókuszreszelék darálva
+
kb. 3 ek. erythritol (por alakú)
1/4 tk. őrölt fahéj
Egy nagyon gyors és egyszerű desszertet hoztam, talán emlékeztek még a sós karamelles csokis szeletre, nagy sikere volt, sokan elkészítettétek, ott is hasonló a töltelék. A kókusz íze jól passzol hozzá, nálunk mindenkinek nagyon ízlett, pedig a kókusz miatt néha szoktak lázadozni. Nem nagy mennyiség az egész, talán 16-18 kis golyócska lesz belőle. A sót ne hagyjátok ki, lehet picit kevesebbet tenni bele ízlés szerint, de fontos, hogy benne legyen, kiemeli a datolyakrém édességét.
A datolyát magozd ki, öntsd fel a forró tejszínnel, add hozzá a sót, a mézet és botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a kókuszlisztet és a finomra darált kókuszreszeléket, alaposan keverd el, hagyd állni 5 percet. Formázz apró kis golyókat a masszából, forgasd meg a fahéjas édesítőben. Azonnal is ehető, de finomabb, ha egy kicsit lehűtöd.
Troll?
Tészta hozzávalóit késes darálóban összezúzzuk. Kerekre kinyújtjuk egy papíros sütőlapra. Közepére halmozzuk a gyümölcsöt. A szélét körbe ráhajtjuk. A szélét lekenjük mascarponés e...
Elkészítési idő:A tojás fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd a többi hozzávalót hozzákeverjük a dió és a mogyorókrém kivételével. Egy 30*35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a...
Elkészítési idő: 1 óraA tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután egy sütőpapírral bélelt kb 20 x 30 cm - es tepsibe simít...
Elkészítési idő: