25 dkg liszt
4 dl tej
4 tojás
4 dkg vaj
5 dkg cukor
csipet só
reszelt citromhéj
8 dkg zsír
málna lekvár vagy szörp
porcukor
A lisztet a tejjel keverd simára.
Tedd bele a 4 tojás sárgáját, az olvasztott vajat, a cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat.
A tojások fehérjéjét verd kemény habbá és azt is tedd bele.
Forrósítsd meg a zsírt egy serpenyőben és öntsd bele a keveréket. Közepes lángon kavargasd, bontsd szét, ami megsült. Ha gondolod, kész.
Málnalekvár vagy málnaszörp és porcukor lehetséges.
Fárasztó a sütésnél, hogy sokáig kell mellette állni. Állítólag van egy sütőbetolom változata is.
Először a krémet készítjük el. Habosra keverjük a vajat cukor ral és vaníliakivonattal. Kanalanként hozzá keverjük a tejszínt. Felhasználásig hűtbe tesszük. Összekeverjük a lisz...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűTészta: A hozzávalók sorrendjében tésztát gyúrok, majd 4 lapra szedem szét és kinyújtom őket. Töltelék: A vízzel és a cukorral szirupot főzök, majd lehúzom a tűzről és abba kev...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha a massza már sűrű, beleöntjük a citr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 10 percig pihentetjük a hűtőben. Addig előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Belisztezzük a kezünket, majd a tésztából diónyi kerek labdákat formálun...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes