25 dkg liszt
4 dl tej
4 tojás
4 dkg vaj
5 dkg cukor
csipet só
reszelt citromhéj
8 dkg zsír
málna lekvár vagy szörp
porcukor
A lisztet a tejjel keverd simára.
Tedd bele a 4 tojás sárgáját, az olvasztott vajat, a cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat.
A tojások fehérjéjét verd kemény habbá és azt is tedd bele.
Forrósítsd meg a zsírt egy serpenyőben és öntsd bele a keveréket. Közepes lángon kavargasd, bontsd szét, ami megsült. Ha gondolod, kész.
Málnalekvár vagy málnaszörp és porcukor lehetséges.
Fárasztó a sütésnél, hogy sokáig kell mellette állni. Állítólag van egy sütőbetolom változata is.
A tojások fehérjét a sóval felverjük. Mikor kemény habbá vált, lassanként hozzákeverjük a cukrot. Fényes, kemény hab kell legyen a végeredmény. A lisztet, a sütőport és a diót össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű