25 dkg liszt
4 dl tej
4 tojás
4 dkg vaj
5 dkg cukor
csipet só
reszelt citromhéj
8 dkg zsír
málna lekvár vagy szörp
porcukor
A lisztet a tejjel keverd simára.
Tedd bele a 4 tojás sárgáját, az olvasztott vajat, a cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat.
A tojások fehérjéjét verd kemény habbá és azt is tedd bele.
Forrósítsd meg a zsírt egy serpenyőben és öntsd bele a keveréket. Közepes lángon kavargasd, bontsd szét, ami megsült. Ha gondolod, kész.
Málnalekvár vagy málnaszörp és porcukor lehetséges.
Fárasztó a sütésnél, hogy sokáig kell mellette állni. Állítólag van egy sütőbetolom változata is.
1. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót összekeverjük, amjd félretesszük. 2. A túrót robotgéppel átkeverjük, hogy krémesebb legyen, majd hozzákeverjük egyenként a tojásokat. M...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz aprósüteményeket dobd aprítógépbe, és aprítsd morzsásra! Add hozzá a krémsajtot, és dolgozd össze azzal is. Az így kapott mixből gyúrj golyókat. A golyókat helyezd sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk át, adjunk hozzá egy csipet sót, majd a tojásokat. A langyos tejet keverjük össze a cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, pár percig hagyjuk állni, majd öntsük...
Elkészítési idő: 20 perc + 1:20 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük. 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd 180 fokos sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű