40 deka liszt
4 tojás sárgája
20 deka margarin
8 deka porcukor
fél csg sütőpor
1 csg vaníliás cukor
A hozzávalókat összegyúrjuk és vékonyra kisodorjuk
A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom
A 4tojás fehérjét , 25deka cukorral, gőz felett kemény habbá verem., és amikor már kemény a hab 15deka darált diót keverek hozzá
és egy kis rumot ízlés szerint.A kiszúrt korongokra habzsák és sima cső segítségével kis halmokat teszek.Nem túl forró sütőben szép halvány színre megsütöm.160-170fokon.Amikor kisültek összeragasztom sárgabarack lekvárral.
Nagyon finom ,Lehet a dió helyett kókuszreszeléket is használni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. 6 dkg-os adagokra osztjuk, 12 darab lesz belőle, kerekre formázzuk (egyesével). Elkészítjük a tölteléket: a túrót tálba tesszük, a narancsot v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a reszelt citromhéjat és jól összegyúrjuk. Ha nagyon morzsalékos a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet dagasztótálba tesszük . Közepébe kis fészket képezünk . Beletesszük a cukrot . Rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük egy kevés langyos tejjel ( annyival ami az élesztőt e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst hideg,a mazsolát pedig meleg vízzel leöblítjük,lecsepegtetjük.A tejet 3 dkg vajjal,6 dkg cukorral,és citromhéjcsíkokkal felforraljuk.A rizst beletesszük,lassú tűzön,félreb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű