40 deka liszt
4 tojás sárgája
20 deka margarin
8 deka porcukor
fél csg sütőpor
1 csg vaníliás cukor
A hozzávalókat összegyúrjuk és vékonyra kisodorjuk
A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom
A 4tojás fehérjét , 25deka cukorral, gőz felett kemény habbá verem., és amikor már kemény a hab 15deka darált diót keverek hozzá
és egy kis rumot ízlés szerint.A kiszúrt korongokra habzsák és sima cső segítségével kis halmokat teszek.Nem túl forró sütőben szép halvány színre megsütöm.160-170fokon.Amikor kisültek összeragasztom sárgabarack lekvárral.
Nagyon finom ,Lehet a dió helyett kókuszreszeléket is használni.
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsiradékkal bekenjük és egyenletesen, vékonyan belenyomkodjuk a tésztát, egészen a pereméig. A tojás fehérjét felverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanálla...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes1. A lisztet és a porcukrot egy nagyobb tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a darált olajos magot, a sót és a kockákra vágott, hideg vajat is. Kézzel (két tenyerünk, vagy ujjaink közö...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű