Zutaten Sahnefüllung:
200 ml Eierlikör
500 ml Sahne
75g Puderzucker
7 Blatt Gelatine, weiß (alternativ Agar Agar, für Menge Packungsanweisung beachten)
Zutaten Topping:
200 ml Eierlikör
3 Blatt Gelatine
Zutaten Boden:
100g Zucker
100g Butter, weich
5 Eigelb (Gr.M)
5 Eiweiß (Gr.M)
1 Prise Salz
1 Packung Vanillezucker
3 EL Mehl
1 TL Backpulver
250g gemahlene Haselnüsse (alternativ Mandeln)
3 EL Eierlikör
100g geraspelte Zartbitterschokolade
A tojáslikőr krémhez:
A porcukrot összekeverjük a tojáslikőrrel.
A zselatint felmelegítjük.
A tojáslikőrből adunk egy kicsit a zselatinhoz, összekeverjük és beleöntjük a többi zselatinba.
A habtejszínt felverjük és összekeverjük a zselatinos tojáslikőrös krémmel.
A toppinghoz a zselatint felolvasztjuk és hozzáadjuk a tojáslikőrhöz és ezzel vonjuk be a sütit.
A tojássárgáját a puha margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem kézi mixer segítségével, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és kb. 3 dl tejet. Ek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a felkockázott hideg vajjal elmorzsoljuk. Ha már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Alaposan összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszhez hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a meggylevet. Jól összedolgozzuk, majd porcukorral meghintett alufólialapon fél centi vastagra kinyújtjuk (kb. 30 × 23 cm). Rásimítjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű