Zutaten Sahnefüllung:
200 ml Eierlikör
500 ml Sahne
75g Puderzucker
7 Blatt Gelatine, weiß (alternativ Agar Agar, für Menge Packungsanweisung beachten)
Zutaten Topping:
200 ml Eierlikör
3 Blatt Gelatine
Zutaten Boden:
100g Zucker
100g Butter, weich
5 Eigelb (Gr.M)
5 Eiweiß (Gr.M)
1 Prise Salz
1 Packung Vanillezucker
3 EL Mehl
1 TL Backpulver
250g gemahlene Haselnüsse (alternativ Mandeln)
3 EL Eierlikör
100g geraspelte Zartbitterschokolade
A tojáslikőr krémhez:
A porcukrot összekeverjük a tojáslikőrrel.
A zselatint felmelegítjük.
A tojáslikőrből adunk egy kicsit a zselatinhoz, összekeverjük és beleöntjük a többi zselatinba.
A habtejszínt felverjük és összekeverjük a zselatinos tojáslikőrös krémmel.
A toppinghoz a zselatint felolvasztjuk és hozzáadjuk a tojáslikőrhöz és ezzel vonjuk be a sütit.
Tetejére hulala.
Elkészítési idő: 1,5 óraA megadott anyagokat alaposan összegyúrjuk, kisodorjuk kb fél centi vastagra nyújtjuk, megkenjük a tetejét a maradék két tojás fehérjével, majd sajtot reszelünk rá. A rudakat, va...
Elkészítési idő: 60 pertc