Hozzávalók (közepes tepsihez vagy kisebb kerek tortaformához): Tésztához:
7 dkg kókuszzsír
5 dkg langyos víz csipet só
2-2,5 dkg DW 1:4 édesítő
csipet sütőpor
5 dkg zsírtalanított kókuszliszt
5 dkg nyílgyökérliszt vagy tápióka keményítő
Tetejére:
10 dkg mentes csokoládé
20 dkg darált dió
2 dkg zsírszegény kakaópor 2-2,5 dkg édesítő a fentiből 4 tojás fehérje csipet só
A tésztához a puha zsírt összegyúrjuk a többi hozzávalóval, hűvösre tesszük néhány percre.
A "töltelékhez" a csokit nagyon apróra daraboljuk. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, ezzel is kicsit verve, végül beleforgatjuk óvatosan a diót, a kakaót és a csokit. A formát, ha nem szilikonos, vékonyan kiolajozzuk. A tésztát kézzel belenyomkodjuk, perem nem szükséges. A csokis-diós masszát ráhalmozzuk és 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A tojásokat verd fel, az édesítővel keverd habosra, csak 1-2 percig. Az édesítőt ízlés szerint adagold, ha nagyon édesszájú vagy, tegyél bele többet. Add hozzá a kókusztejet és a c...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán vagy kb 20*30 cm-es tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cu...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMixerrel keverd 4-5 percig tojásokat az édesítővel,ezalatt jó habos lesz és kifehéredik. Keverd hozzá a reszelt répát és a citromlevet vagy ecetet. A száraz hozzávalókat vegyí...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű