Hozzávalók (közepes tepsihez vagy kisebb kerek tortaformához): Tésztához:
7 dkg kókuszzsír
5 dkg langyos víz csipet só
2-2,5 dkg DW 1:4 édesítő
csipet sütőpor
5 dkg zsírtalanított kókuszliszt
5 dkg nyílgyökérliszt vagy tápióka keményítő
Tetejére:
10 dkg mentes csokoládé
20 dkg darált dió
2 dkg zsírszegény kakaópor 2-2,5 dkg édesítő a fentiből 4 tojás fehérje csipet só
A tésztához a puha zsírt összegyúrjuk a többi hozzávalóval, hűvösre tesszük néhány percre.
A "töltelékhez" a csokit nagyon apróra daraboljuk. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, ezzel is kicsit verve, végül beleforgatjuk óvatosan a diót, a kakaót és a csokit. A formát, ha nem szilikonos, vékonyan kiolajozzuk. A tésztát kézzel belenyomkodjuk, perem nem szükséges. A csokis-diós masszát ráhalmozzuk és 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
menete A tojást a cukorral habosra verjük és fokozatosan beledolgozzuk a kakaóporral elkevert tejet, a sütőporral elkevert sütőport és a felolvasztott vagy puha vajat. A tészt...
Elkészítési idő:A lisztbe tesszük a margarint, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni. Amíg p...
Elkészítési idő: 2 óraA fánkhoz a tojást a porcukorral, vanilia kivonattal és a citromhéjjal kézi habverővel összekevertem, hozzátettem a ricottát és azzal is átkevertem. A lisztekbe belekevertem a sót...
Elkészítési idő: 30 perc