50 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor
A vajat elmorzsoljuk, a lisztel, hozzátesszük a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojás sárgákat majd annyi tejfölt gyúrunk hozzá, hogy a tészta szépen összeálljon. Folpackba csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe, tesszük.
Miután kivettük a hűtőből, enyhén lisztes felületen átgyúrjuk, körülbelül 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges linzerszaggatóval kivágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt szép világosra megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges lekvárral összeragasztjuk és fél oldalát olvasztott csokiba, mártjuk, megszórjuk apró cukor gyönggyel, rácsra rakjuk, hagyjuk megszáradni. Légmentesen záró dobozban sokáig eláll.
A margarint a cukorral, és a tojás sárgájával, vaníliás cukorral, és citromhéjjal habosra keverjük a robotgéppel, és utána a felvert fehérjét is hozzáadjuk a sütőporos liszttel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás fehérjét csipet sóval felverjük.A vajat a xilittel, tojás sárgájával habosra kavarjuk, apránként, felváltva adjuk hozzá a lisztet és tejet, majd óvatosan összeforgatjuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát lereszelem, összeekeverem a többi hozzávalóval és megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz