50 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor
A vajat elmorzsoljuk, a lisztel, hozzátesszük a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojás sárgákat majd annyi tejfölt gyúrunk hozzá, hogy a tészta szépen összeálljon. Folpackba csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe, tesszük.
Miután kivettük a hűtőből, enyhén lisztes felületen átgyúrjuk, körülbelül 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges linzerszaggatóval kivágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt szép világosra megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges lekvárral összeragasztjuk és fél oldalát olvasztott csokiba, mártjuk, megszórjuk apró cukor gyönggyel, rácsra rakjuk, hagyjuk megszáradni. Légmentesen záró dobozban sokáig eláll.
A mazsolát egy kis csészében a rummal elkeverjük, és amíg összeállítjuk a tésztát, állni hagyjuk. Az összes többi hozzávalót tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. A sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a zsírral felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet és összefőzzük (amíg el nem válik az edény falától). Hagyjuk 15-20 perc alatt kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alapo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajho...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes