Családireceptkönyv.hu

Linzer (Rozi receptje)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor

Elkészítés:


A vajat elmorzsoljuk, a lisztel, hozzátesszük a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojás sárgákat majd annyi tejfölt gyúrunk hozzá, hogy a tészta szépen összeálljon. Folpackba csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe, tesszük.
Miután kivettük a hűtőből, enyhén lisztes felületen átgyúrjuk, körülbelül 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges linzerszaggatóval kivágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt szép világosra megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges lekvárral összeragasztjuk és fél oldalát olvasztott csokiba, mártjuk, megszórjuk apró cukor gyönggyel, rácsra rakjuk, hagyjuk megszáradni. Légmentesen záró dobozban sokáig eláll.

Linzer (Rozi receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Joghurtkrémes barcktorta
Joghurtkrémes barcktorta

A margarint a cukorral, és a tojás sárgájával, vaníliás cukorral, és citromhéjjal habosra keverjük a robotgéppel, és utána a felvert fehérjét is hozzáadjuk a sütőporos liszttel egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar madártejsüti
madártejsüti

A tojás fehérjét csipet sóval felverjük.A vajat a xilittel, tojás sárgájával habosra kavarjuk, apránként, felváltva adjuk hozzá a lisztet és tejet, majd óvatosan összeforgatjuk a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás tészta
Almás tészta

Az almát lereszelem, összeekeverem a többi hozzávalóval és megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
CSODA DIÓS-MÁKOS
Avatar Tari Éva Kedvelnék
CSODA DIÓS-MÁKOS

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk